[Ondernemer in beeld] Rafo kledingreparatie en stomerij | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel bij Rafo.
Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel bij Rafo. (Foto: Wil van Balen)
Ondernemer in beeld

Rafo kledingreparatie en stomerij

  •   335 keer gelezen

Zoompje, knoopje, rits vervangen of jas stomen?

Hellevoetsluis - We zijn in gesprek met Rafo en dan wordt gelijk duidelijk hoe druk hij het heeft. Om de haverklap komen klanten binnen. Kunt u hier een zoom inleggen? Deze jas moet gerepareerd worden, lukt dat? Kunt u deze mouwen korter maken? Langer of korter maken, innemen, uitleggen, nieuwe rits erin zetten, het kan allemaal bij Rafo.

De zaak van de ondernemer uit Rotterdam bestaat nu al weer 12 jaar en is gevestigd aan het Bruggehoofd. Rafo vertelt dat hij eigenlijk twijfelde om zich in Hellevoetsluis te vestigen, maar het bleek een schot in de roos. "Mijn klantenkring groeit nog steeds."

Rafo heeft een groot naaiatelier in Rotterdam gehad, met 30 man personeel. Maar de komst van de euro was niet goed voor de zaak en in plaats van te wachten tot ze ten onder gingen besloot Rafo een kleinere winkel te beginnen in Spijkenisse.

"In de vestiging in Spijkenisse kwamen op een gegeven moment veel klanten uit Hellevoetsluis dus zijn wij ook in Hellevoetsluis begonnen. Het eerste jaar in Hellevoetsluis was heel erg moeilijk. Maar je moet doorzetten, eerst naam maken en het vertrouwen winnen van de mensen. Wij krijgen heel veel klanten door mond-tot-reclame. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de kwaliteit die je aflevert. Als je ergens voor betaalt moet het goed zijn."

Verbouwing
"In principe werk ik alleen in de zaak, maar als het druk is helpen mijn zoon en broer. Maar ik doe altijd zelf de eindcontrole. Ik ben tenslotte verantwoordelijk voor het werk dat wij leveren. Er gaat niets de deur uit wat ik niet goed vind. Het is belangrijk dat klanten van Rafo tevreden zijn. En het werkt twee kanten op; als klanten blij zijn ben ik dat ook. Het is belangrijk dat mensen zich welkom voelen bij ons." Onlangs is de winkel van Rafo uitgebreid met 30m² waardoor het totale winkeloppervlak nu 90m² is geworden. "Doordat we nu meer ruimte hebben, konden we ook een gezellige koffietafel maken. Dus als je nu moet wachten terwijl er afgespeld of gepast wordt, dan kun je even plaats nemen aan de tafel met een kopje koffie."

Reparatie en vermaken
"Wij kunnen heel veel doen voor onze klanten op het gebied van kledingreparatie en het vermaken van kleding", vertelt Rafo, "van het inzetten van een rits of het aanzetten van een knoop tot het vermaken van een colbertje. Soms krijgen we een spoedopdracht tussendoor. En dat kan altijd. Dat is dan bijvoorbeeld voor iemand die een trouwerij heeft of een begrafenis. Binnen een uur zijn we dan klaar. "Wij werken voor een aantal kledingwinkels op winkelcentrum De Struytse Hoeck dat zijn onder andere Sandwich, Smit Mode, en Skyline. Wij halen altijd dinsdag de kleding op en brengen het vrijdags weer naar de winkels zodat de klanten het op kunnen halen. En dan nemen gelijk weer kledingstukken mee."

Rafo heeft ook een stomerijservice. "Wij stomen al uw kleding. Natuurlijk stomen we ook aparte items zoals trouwjurken, avondjurken, gordijnen en dekbedden."

Rafo kledingreparatie en stomerij
Bruggehoofd 56
0181 312 449.
Openingstijden:
Maandag 11.00 uur tot 17.30 uur
Dinsdag tot en met vrijdag 9.00-17.30 uur
Zaterdag 9.00 uur tot 17.00 uur


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>