Een prachtig boeket voor de vrouw die het Open Podium in Hellevoetsluis introduceerde. (Els Huurman in het midden)
Een prachtig boeket voor de vrouw die het Open Podium in Hellevoetsluis introduceerde. (Els Huurman in het midden) Foto: Wil van Balen

Els Huurman neemt afscheid van Open Podium

Algemeen 718 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens een mistige zondagmiddag werd de laatste Open Podium van dit jaar gehouden. Net als voorgaande edities traden dicht, woord en muzikale kunstenaars op voor het publiek.

Wethouder Cultuur Margriet den Brok was aanwezig en gaf een mooie speech waarin Els Huurman werd bedankt voor haar inzet voor kunst en cultuur in Hellevoetsluis. En uiteraard kreeg Els een prachtige bos bloemen overhandigd. Els was jarenlang de drijvende kracht achter het Open Podium en heeft er eigenhandig voor gezorgd dat dit culturele programma een aantal keer per jaar, waarvan de laatste jaren in het Cultuurhuis, op het programma stond.

Het was een drukke gezellige middag vol verrassingen. Dichter Angelo had Astrid Nij uitgenodigd die 'Ik doe wat ik doe' zong samen met Angelo. Grades of Colour zong speciaal voor Els 'Ik mis je zo graag'. "Ik ben volop verwend en het was ontzettend leuk" gaat Els verder, "ik heb geen traantje weggepinkt. Het is goed om afscheid te nemen, maar ik heb het toch 6 jaar gedaan dus het was toch wel een beetje dubbel." Naast haar reguliere werk in de zorg besteedt Els zelf ook haar tijd heel graag aan dichten en schrijven. "Ik heb nu weer meer tijd om te schrijven, te dichten en om op te treden."

Ook werd deze middag opvolgster van Els bekend gemaakt. Suzanne Zandman neemt het stokje over en zal op haar eigen manier invulling gaan geven aan het gratis evenement het Open Podium. "Ik ben blij dat er een opvolger is gevonden zodat het Open Podium niet ophoudt te bestaan", geeft Els aan. Suzanne is geen onbekende in de wereld van kunst en cultuur. Zij schrijft zelf en draagt ook haar gedichten voor tijdens evenementen zoals het Open Podium.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant