Afbeelding

Daan Struik helpt handballers Helius een handje

Actueel 325 keer gelezen

Amsterdam- De handballers van Helius hebben acht wedstrijden achter de rug en hebben slechts één schamel puntje. Doch de staartwedstrijd in de landelijke hoofdklasse C tegen de Amsterdamse studentenploeg US 2 biedt ondanks de 22-20 (11-10) nederlaag hoop voor de toekomst.

''We zijn zeker niet met een rotgevoel uit De Pijp vertrokken'', gaf playing/coach Martijn Luijendijk (foto) aan dat de ploeg zonder Bas van den Heuvel, Taco van der Kooij, Yannick Zwaan en Jeffrey Prins meer dan goed tegenstand heeft geboden. ''Het team heeft geknokt voor wat zij waard waren. Het positieve gevoel proberen we vast te houden, dit gebaseerd op het spel waarmee tot de conclusie zijn gekomen niets onder te doen voor de tegenstanders.'' Martijn Luijendijk werd blij verrast met de komst van Daan Struik, die vanwege een verhuizing naar Zeist in de provincie Utrecht was gestopt bij Helius. ''Daan kwam in Bunnik naar ons kijken tegen Celeritas. Daar zag hij de personele problemen bij ons en heeft hij zich als lid bij Helius aangemeld. Hij bood daarmee aan ons te willen helpen. Daan is afgelopen zondag met het openbaar vervoer vanuit Zeist naar Amsterdam gekomen om met Helius te spelen tegen US. Hier mag je rustig spreken over een grote clubliefde.'' Zo kwamen de mannen toch met twee wissels binnen de lijnen en stond Martijn Luijendijk driekwart van de wedstrijd zelf onder de lat. ''Het klinkt misschien gek, maar we hebben qua mentaliteit en werklust onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dat zag je ook bij de tegenstander, want die waren zichtbaar blij met de overwinning. De score bleef in evenwicht tot aan minuut 52 toen ook bij ons de pijp een beetje was opgerookt. Bijzonder vond ik de mentaliteit binnen het veld van deze sportieve wedstrijd. Het was tot nu toe in de meeste wedstrijden net niet, dat moet een keer kantelen. Nee, niet aanstaande zondag, want dan krijgen we Groene Ster op bezoek. Deze ploeg heeft met ex-eredivisiespelers, die ik nog ken uit mijn periode, nog geen wedstrijd verloren. Daarna krijgen we drie cruciale wedstrijden (achtereenvolgens Van Tiel/Ventura, HC Zeeland en HMS/Achilles, DR) waarin we moeten presteren om te overleven. Lukt dat niet, dan wordt het een kwestie van het seizoen uitspelen'', aldus coach Martijn Luijendijk, die zoals afgesproken aan het einde van het seizoen stopt als coach.

Helius: Martijn Luijendijk (45. Laurens Luijendijk); Rijnoud Bestebreurtje (1 keer), Tijmen Bestebreurtje (4 keer), Jeremy Bekker (1 keer), Nick Hovenkamp (1 keer), Michael van der Leijden (5 keer), Nick Mathijs (5 keer), Daan Struik (3 keer).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant