Foto's Theo van Kralingen

FC Vlotbrug zorgt met overwinning voor opluchting

Actueel 369 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug heeft de derby op De Kooistee tegen GHVV '13 met een 2-1 (2-1) overwinning afgesloten. De Hellevoeters hebben daarmee op plaats twaalf de aansluiting gekregen met de brede middenmoot van de derde klasse D.

''Het zag er in de eerste twintig minuten niet naar uit dat wij zouden gaan winnen'', wees trainer Richard Koutstaal op het feit dat zijn ploeg in die fase zomaar met 0-3 achter had kunnen staan. ''We hadden mede door de gretigheid van GHVV niets te vertellen, kwamen al na tien minuten spelen met 0-1 achter. Maar we kwamen door de moeilijke periode heen en scoorden de 1-1 (Danny Browne, DR) op een onverwacht, maar goed moment. Daarna kantelde de wedstrijd en keerde het geloof bij de mannen weer terug.'' Het geloof kreeg nog meer gestalte toen Clint van de Veerdonk uit een slim genomen vrije trap van Jordy Braber het thuisfront opnieuw liet juichen: 2-1. ''Als de tegenstander niet scoort is er altijd kans dat je daar zelf van profiteert. We hebben de eerste helft zonder schade uitgespeeld. Ik dacht dat GHVV in de tweede helft druk zou zetten, maar wij waren de bovenliggende partij, domineerden zelfs, maar de kansen, werden mede door het goede keeperswerk van de doelman van GHVV, niet benut. Je mag rustig zeggen dat de overwinning over de hele wedstrijd gezien verdiend was.''  ''We hadden deze overwinning keihard nodig'', sluit Richard Koutstaal af. ''De andere uitslagen waren in ons voordeel. Dit was een mooie opsteker voor de komende belangrijke wedstrijden tegen achtereenvolgens Vierpolders, VDL en Rhoon.''

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Sander de Reus (20. Sjors Allersma), Noël Bravenboer, Mitchel de Zeeuw, Mo Baydar (76. Rhafotsky Godoy); Oussama Nahri (84. Siméon Seghers), Jordy Braber, Rick Eldering, Danny Browne; Clint van de Veerdonk, Gijs Vermeer.