Zonder voldoende verkeersregelaars en vrijwilligers kan de avondvierdaagse  in 2020 niet doorgaan.
Zonder voldoende verkeersregelaars en vrijwilligers kan de avondvierdaagse in 2020 niet doorgaan. Foto: Wil van Balen

Verkeersregelaars gezocht...

Algemeen 756 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Avond4daagse staat gepland van 8 juni tot en met 11 juni 2020. Sporthal De Eendraght is de Start & Finish voor de acht nieuwe wandelroutes van 5 km en 10 km.

Onder de vlag van KDO is een nieuw enthousiast kernteam gevormd: Dimitri Balkhoven, Baskoro van Hennik en Louis Keijsers. Eén ding blijft hetzelfde: alleen met de hulp van verkeersregelaars (VKRs) en vrijwilligers kan de Avond4Daagse gehouden worden. Het kernteam is daarom nu al bezig met het werven van vrijwilligers en VKRs. Deze maand ontvangen de bekende VKRs en vrijwilligers een mail met de vraag of zij volgend jaar weer beschikbaar zijn.

Het is nodig om ieder jaar nieuwe VKRs en vrijwilligers te werven om de grootte van de groep op peil te houden. "Aan de lezers van Groot Hellevoet willen wij nu alvast informatie geven in de hoop dat veel mensen zich zullen aanmelden. Het werk van VKR gaat als volgt: om vijf uur 's middags komt u naar de Start & Finish. U heeft al bericht ontvangen op welke kruising / post u deze avond staat en met wie. Bij de Start&Finish staat een maaltijd voor u klaar. U krijgt het gele hesje uitgedeeld en er is een korte briefing. De laatste bijzonderheden worden besproken. Daarna gaat u naar uw post. Op de kruising begeleidt u samen met uw collega VKR de wandelaars veilig naar de overkant van de weg. De EHBO fietst als bezemwagen achter de laatste wandelaars en laat aan VKRs weten dat de post kan worden opgeheven. In De Eendraght is er een debriefing en kunt u uw hesje weer inleveren, wanneer u voor één avond VKR bent. Bij de briefing kunt u uw ervaringen doorgeven over uw post en algemene zaken", aldus Louis Keijsers.

Het is nodig dat iedere VKR'er via e-learning een certificaat haalt. Dit doet u thuis via internet en duurt ongeveer 1 uur. In maart ontvangt u hiervoor een inlogcode. U kunt echter ook klassikaal deze e-learning volgen en dit is geheel gratis. Het certificaat is één jaar geldig. Zowel 'oude' als nieuwe VKRs volgen ieder jaar deze e-learning cursus. De organisatie krijgt een bevestiging wanneer u het certificaat gehaald heeft. Alle vrijwilligers en VKRs zijn via de organisatie verzekerd. De gemeente Hellevoetsluis verleent de vergunning voor het houden van de Avond4Daagse. In de aanvraag staat vermeld hoe de routes lopen en op welke posten VKRs zijn ingezet. Elke wandelavond zijn circa 45 verkeersregelaars nodig.

Over het werk als vrijwilliger: u helpt onder andere mee met het opbouwen en afbreken van de Start & Finish, het stempelen van de startkaarten en u verleent andere hand- en spandiensten. Elke wandelavond zijn circa 20 vrijwilligers nodig.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie neem dan contact op via avond4daagsehellevoetsluis@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant