De gemeente heeft hoge verwachtingen van dit initiatief en hoopt dat deze verwachtingen worden waargemaakt.
De gemeente heeft hoge verwachtingen van dit initiatief en hoopt dat deze verwachtingen worden waargemaakt. Foto: WILVANBALEN

Kom eens langs met je brein

Algemeen 466 keer gelezen

Hellevoetsluis - Bridgeclub Het Eiland Voorne opende vrijdag 15 november haar deuren voor 57 mensen die de bridgekunst onder de knie willen krijgen.

Wethouder Hans van der Velde was naar de Eik gekomen om iedereen van harte welkom te heten. Voorzitter Jan Mulder sprak zich verheugd uit over de grote opkomst "Nog nooit heb ik een cursus mogen meemaken met een opkomst van bijna 60 mensen. Ik ben blij dat HVE een project kan opstarten waarin bridge er een bijdrage aan kan leveren dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven."

Wethouder Hans van der Velde ging terug naar zijn diensttijd: "Dit gezelschap doet me denken aan de dag dat ik in dienst ging. We kwamen op in de Van Ghentkazerne in Rotterdam en iedereen was gespannen. Dat proef ik in deze groep ook een beetje. Dat is niet erg, jullie hebben twee jaar de tijd om goede bridgers te worden. De gemeente Hellevoetsluis vindt het heel belangrijk dat dit soort initiatieven worden gerealiseerd en we bedanken de vrijwilligers van de vereniging en SBO dat ze deze cursus hebben mogelijk gemaakt. . Daarna stelde de secretaris van de Bridgeclub Leo van Wordragen alle vrijwilligers van de middag voor en begon de eerste uitleg van de beginselen van het bridgen door cursusleider Cor Blonk. Bridgeclub Het Eiland Voorne heeft 117 leden en heeft haar speellocatie in gebouw Hart van Hellevoet aan de Eik 68. De speelavonden zijn dinsdag- en donderdagavond. Op 18 januari 2020 vindt er een bridgetoernooi plaats. Hiervoor kunt u zich inschrijven via https://www.nbbclubsites.nl

Goed bedacht!
De gemeente Hellevoetsluis heeft begin 2019 de campagne 'Goed bedacht!' gelanceerd. De campagne heeft 33 inspirerende ideeën opgeleverd, waarvan er negen zijn gehonoreerd. Deze initiatieven worden in 2019 en 2020 gerealiseerd. De negen initiatieven zijn: 1.Het ontwikkelen van digitale ondersteuning voor ouderen (SBO) 2. Het vergroten van de mogelijkheden voor inwoners om talenten te ontwikkelen met een vrijwilligersacademie (Push en BZHD) 3. Het vergroten van de sportmogelijkheden voor mindervalide sporters (Hockeyclub Voorne) 4. Het vergroenen van het schoolplein aan De Rode Kruislaan (Inwoners met ondersteuning van Push) 5. Het vergroten van de mogelijkheden van de kinderboerderij voor diverse doelgroepen met een toiletvoorziening (Kinderboerderij Kerkestee) 6. Het Themajaar dromen over het Hellevoetsluis van de toekomst (Cultuurhuis) 7. Het project kom eens langs met je brein (Bridgeclub Het Eiland Voorne) 8. Meer inzet van jongeren/deelnemers van de Scholingswinkel voor de wijk (Albeda College) 9. Taal voor statushouders op de sportvereniging (Hockeyclub Voorne).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant