De gemeente hoopt de nodige voordelen uit het systeem te kunnen benutten.
De gemeente hoopt de nodige voordelen uit het systeem te kunnen benutten.

ICT migratie naar nieuw systeem bij gemeente afgerond

Algemeen 650 keer gelezen

Hellevoetsluis - Sinds afgelopen maandag is de aansluiting van gemeente Hellevoetsluis bij het Shared Service Centrum Syntrophos een feit. Medewerkers van de gemeente werken nu met het systeem dat sinds 2013 al in gemeente Brielle, Westvoorne en Nissewaard in gebruik werd genomen.

Voor de gemeenteraad was de keuze voor Syntrophos als IT leverancier lange tijd een discussiepunt tot zij uiteindelijk toch instemden. De grootschalige ICT-migratie vond in het weekend van 15 november plaats en is inmiddels afgerond.

Wethouder Margriet den Brok (portefeuillehouder ICT): "Ik ben blij dat nu ook Hellevoetsluis is aangesloten bij Syntrophos. De voorbereiding heeft een tijd geduurd en is niet zonder slag of stoot verlopen. Een van onze belangrijkste voorwaarden was dat de dienstverlening en bedrijfsvoering ongewijzigd door konden gaan na de migratie. Dat is nu gelukt. Door onze krachten op Voorne-Putten niveau te bundelen, hopen we straks de nodige voordelen te halen. Ik heb er vertrouwen in dat dit een mooie samenwerking gaat worden."

Dit systeem zou volgens de gemeente meer ruimte bieden voor schaalvoordelen bij de inkoop van ICT en inrichting van dienstverleningsprocessen waar uiteindelijk de inwoner ook voordeel van zou moeten hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant