Iedereen moet volgens dit plan geprikkeld worden om letterlijk in beweging te komen.
Iedereen moet volgens dit plan geprikkeld worden om letterlijk in beweging te komen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Algemeen 950 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vrijdag 8 november was het een drukte van belang in de sportkantine van HC Voorne. Wethouder Peter Schop was naar de Boerseweg gekomen om namens de gemeente Hellevoetsluis het lokale sportakkoord te ondertekenen. En met hem tekenden vele vertegenwoordigers van sportverenigingen en organisaties.

De gemeente slaat de handen ineen met Service Bureau Ouderen (SBO), Stichting PUSH en Sportfondsen Hellevoetsluis. Sportformateur Annelies Hoogenes heeft voor de zomervakanties met veel partijen gesproken om de belangstelling te peilen voor het akkoord dat nu op tafel ligt. Na de vakantie zijn diverse werkgroepen aan de slag gegaan om te verwoorden wat men in Hellevoetsluis graag wil aanpakken. Annelies: "Er is een Nationaal Sportakkoord gesloten in 2018 en dit jaar hebben we in Hellevoetsluis nagedacht hoe te komen tot een lokaal sportakkoord waarin concreet wordt gemaakt wat in deze omgeving belangrijk gevonden wordt om op te pakken op het gebied van sport en bewegen. Hier is het lokaal sportakkoord uit voortgekomen. Omdat er nog niet zo veel gemeenten zijn die dit hebben, mogen we met zijn allen best trots zijn."

Wethouder Schop: "Sport draagt niet alleen bij aan een gezonde gemeente, maar brengt mensen ook samen. Heel veel mensen zijn eenzaam. Er zijn nog zat kinderen die niet kunnen sporten. Een van onze speerpunten is om iedereen mee te laten doen in een gemeenschap waar inwoners naar elkaar omkijken. Met het lokale sportakkoord zetten we weer een stap in de goede richting. Ik ben trots dat we dit met elkaar hebben weten te regelen en roep iedereen die zich nog niet heeft aangesloten op om dat alsnog te doen."

Als doelstellingen zijn in het sportakkoord geformuleerd:

* Breder aanbieden van sport voor ouderen en mensen met een beperking;

* Vakdocenten zorgen voor samenwerking met sportclubs, ondernemers, welzijnspartijen en de zorg waardoor iedereen op zijn/ haar niveau kan sporten en dit blijft doen, omdat het leuk is;

* Een gemeente die in de buitenruimte zo veel sportieve- / bewegingsuitdagingen heeft, dat iedereen op zijn/ haar niveau geprikkeld wordt om letterlijk in beweging te komen;

* Samenwerking tussen sportverenigingen en andere sportaanbieders, gemeente, bedrijven, zorgaanbieders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant