Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld.
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld.

Hellevoetsluis zegt nee tegen geweld tegen vrouwen

Algemeen 307 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hellevoetsluis zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World.

Vanaf 25 november kleuren Het Cultuurhuis en de Heilige Antonius van Padua Kerk oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Op dinsdag 26 november organiseert de Soroptimistenclub Voorne Putten Rozenburg in samenwerking met de Gemeente Hellevoetsluis een bijeenkomst in het kader van Orange the World. In aanwezigheid van burgemeester Milène Junius en wethouder Hans van der Velde zal er rond het thema Geweld tegen Vrouwen een avondprogramma in het Cultuurhuis plaatsvinden. Naast presentaties zal er een lezing gehouden worden door Soesma Radja, schrijfster van het boek "Madam is not Good" . In dit boek brengt Soesma mensenhandel en huisslavernij onder de aandacht en geeft de slachtoffers een gezicht. Ook zal het Soundwaves Barbershop Show Chorus optreden.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties de Orange the World campagne gestart en worden er sinds 2014 tijdens de actieperiode in november gebouwen en landmarks in meer dan honderd landen oranje uitgelicht. Tatjana Maul, voormalig Miss Nederland en tv-presentator, wordt de nationale ambassadeur van de campagne. Zij heeft zelf ook meegemaakt hoe het is om met seksuele intimidatie en geweld te maken te krijgen. Tatjana Maul: "Geweld tegen vrouwen is een van de meest voorkomende, hardnekkige en vernietigende mensenrechtenschending in onze wereld en vormt een bedreiging voor miljoenen meisjes en vrouwen, online en offline. Ik ben daar één van. Met de steun van UN Women Nederland heb ik besloten om te spreken en een stem te zijn voor al die vrouwen en meisjes die dat niet kunnen".

Burgemeester Milène Junius steunt de actie van harte: "Het is een onderwerp dat overal in de wereld speelt. Ook in Hellevoetsluis. Het is belangrijk dat hier aandacht aan wordt geschonken, want helaas komt geweld tegen vrouwen en meisjes nog heel veel voor. We mogen geweld tegen vrouwen en meisjes niet accepteren."

Orange the World-avond bijwonen?
U bent welkom op dinsdag 26 november in het Cultuurhuis, Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Inloop vanaf 19.00, het programma begint om 19.30 uur en zal naar verwachting tot 21.30 uur duren. Er is capaciteit voor maximaal 200 personen dus meld u van te voren aan op orangetheworld@hellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant