De komende jaren zullen de lasten verder stijgen.
De komende jaren zullen de lasten verder stijgen.

Raad stemt in met verhoging afvalstoffenheffing 2020

Algemeen 739 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het amendement dat IBH, VVD en CDA hadden ingediend voor een minder snelle verhoging van de afvalstoffenheffing is ingetrokken. De partijen wilden met een wijziging op het voorstel voor afvalstoffenheffing van het college de verhoging in 2020 van 13,7 procent verlagen naar 5 procent.

De partijen kwamen hierop terug na uitleg van wethouder Schop tijdens de Begrotingsraad van 7 november. De wethouder stelde dat tarieven voor afvalstoffenheffing de komende jaren nog verder zullen stijgen. "In 2012 is er besloten om de afvalstoffenheffing in Hellevoetsluis te verlagen en toen wisten we dat er ooit weer een verhoging aan zat te komen" begon hij zijn betoog. "Voor de komende begroting en het jaar erna is een verhoging van 5% te verwachten voor de verbrandingsbelasting, mits er geen wijzigingen zijn", benadrukte de wethouder. "En dat geld moet ergens vandaan komen. Als we deze lastenverhoging nu niet doorvoeren dan moet de gemeente gaan bijstorten uit de Algemene Reserve." Dick Bosgieter (VVD): "Het komt er nu op neer dat het helemaal niet veel gunstiger voor de burger gaat worden. De verhoging zal dan toch volgend jaar en het jaar erop moeten worden doorgevoerd. Om die reden trekken wij het amendement in."

De komende jaren zal er naar de inwoners gecommuniceerd worden hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een betere scheiding van afvalstoffen waardoor een toekomstige stijging van de lasten mogelijk verminderd zou kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant