Bezige bijtjes Dit en Wim al 60 jaar bij elkaar.
Bezige bijtjes Dit en Wim al 60 jaar bij elkaar. Foto: Wil van Balen

'Ik hou van ouwe rommel, dus ik hou hem maar!'

Algemeen 1.182 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 6 november was het 60 jaar geleden dat Wim Eggebeen en Dit de Koster elkaar het jawoord gaven. Op die dag kon je geen hand voor ogen zien door de mist. Of de familie uit Amsterdam en België tijdig zou aankomen voor de plechtigheid was spannend.

Gelukkig redde iedereen het om precies op tijd op het stadhuis van Hellevoetsluis aanwezig te zijn. Natuurlijk was burgemeester Milène Junius naar de Evertse Staete gekomen om het diamanten paar thuis te feliciteren en een mooie bos bloemen te overhandigen. En uiteraard wilde zij weten hoe Wim en Dit elkaar destijds hebben ontmoet. Dit vertelt: "Ik danste vroeger bij Van Soest en daar heb ik Wim ontmoet. Wim was als militair gelegerd in Hellevoetsluis. Er werden artiestenavonden voor de militairen georganiseerd en daar mochten burgers ook komen. Zo is het gekomen. Mijn ouders dansten ook graag en kenden Wil al van de dansavonden, dus de kennismaking verliep heel soepel". Het stel danste veel: rock-'n-rollen op het Baantje en in het weekend bij Elij Wevels en Uitterlinden.

Ze zijn in 1957 verloofd en in 1959 getrouwd. De burgemeester bladert door het trouwalbum en haar oog valt op de rekening van het trouwfeest: "Ik zie dat er een lekker borreltje gedronken is en dat er een artiest was. Dat was toen wel een heel bedrag, 178 gulden voor 60 genodigden." Het jonge echtpaar krijgt een gedeelte van een huis aan de Oostkade aangeboden. "Wat vroeger de woning was van de schout-bij-nacht. Een mooi huis met een hele grote marmeren hal en een brede trap," vertelt Dit. Later zijn ze nog enkele keren verhuisd in Hellevoetsluis en nu wonen ze met veel plezier in de Evertse Staete.

Wim komt oorspronkelijk uit Muiderberg en werkt de eerste jaren nog in die omgeving. "Toen was ik dus alleen de weekenden thuis. Dit werkte in Hellevoetsluis, onder andere bij de GEBU en het oude zwembad, ook toen de kinderen werden geboren. In 1961 is dochter Yvonne geboren en een paar jaar later zoon Erik. Gelukkig vond Wim snel werk dichterbij huis en hij heeft veel gewerkt voor aannemers in opdracht van de Deltawerken. Dit heeft veel werk in de catering gedaan. "Maar mijn kinderen gingen altijd voor. Bij een uitzendbureau kon je weigeren als je kind ziek was. Als je voor een baas werkte, kon dat niet. Toen Erik in de vijfde klas zat heb ik pas een vaste baan genomen. Zo ben ik bij de gemeente Rotterdam terecht gekomen." Naast het werken en de zorg voor de kinderen zijn de echtelieden bezige bijen. Zo is Wim 25 jaar regisseur geweest van een toneelvereniging. Met wat Dit allemaal heeft gedaan zou zo een pagina van deze krant gevuld kunnen worden. Ze heeft 50 jaar vrijwilligerswerk gedaan, onder andere bij De Klinker, de Twirling Stars, de Schietvereniging, Oudheidskamer en de Rozenhoek.

Het echtpaar heeft nu vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. De jongsten zijn aanwezig tijdens het bezoek van de burgemeester en Devan wil heel graag de ketting van de burgemeester om. "Je zou een mooie burgemeester zijn, als ik je zo zie zitten", zegt de echte burgemeester en Devan glimt van trots.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant