FC Vlotbrug laat zich op valreep verrassen

Actueel 576 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug is er niet in geslaagd om de belangrijke staartwedstrijd tegen SC Botlek in een overwinning om te zetten. De Hellevoeters kwamen in de streekderby op De Kooistee niet verder dan een 2-2 (1-1) gelijkspel.

''We hadden vandaag, gelet op de uitslagen van de concurrentie, een klapper moeten maken'', baalde trainer Richard Koutstaal na het bekijken van de voor de FC negatief uitgevallen uitslagen van de concurrenten Rhoon (1-4 overwinning bij Zuidland), VDL (2-3 overwinning bij Vierpolders) en DVO '32 (0-4 overwinning bij GHVV '13). ''We hebben twee punten verloren en SC Botlek heeft er twee gewonnen.'' FC Vlotbrug dacht de overwinning binnen te hebben, maar twee minuten voor tijd werd een overtreding op de rand van de zestien bestraft met een doeltreffende vrije trap: 2-2. ''Heel teleurstellend als je weet dat wij in een oppermachtige tweede helft verzuimden af te drukken.'' Clint van de Veerdonk voor rust en Gijs Vermeer na de thee bezorgden hun ploeg een voorsprong, die tot twee keer toe teniet werd gedaan. ''We hebben nog een reeks te gaan waarin we de punten moeten pakken om uit de onderste regionen te komen.'' FC Vlotbrug speelt aanstaande zaterdag voor de KNVB-beker thuis tegen hoofdklasser Capelle.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Bram Scheringa, Noël Bravenboer, Mitchel de Zeeuw, Mo Baydar (46. Sander de Reus); Thomas Melching (70. Oussama Nahri), Jordy Braber, Jordi van der Kooij (55. Sjors Allersma), Danny Browne; Clint van de Veerdonk, Gijs Vermeer.