Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Verhoging subsidiebedrag Kledingbank ZHE

Algemeen 447 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens de Begrotingsraad van donderdag 7 november werd het lot van Kledingbank ZHE bezegeld voor de komende jaren. Tot nu toe kreeg de Kledingbank jaarlijks een subsidiebedrag van €500,-. Een bedrag wat niet toereikend was om de Kledingbank draaiende te houden naast de giften die zij ontvangen.

De Kledingbank betaalt de kosten voor de huur en de energiekosten van het pand aan de Brielsestraatweg op dit moment uit eigen middelen, maar het water staat Walter Hendriks, de man achter het initiatief de Kledingbank, al enige tijd aan de lippen. Het doel van de Kledingbank is om minima te voorzien van kleding. Zij hebben 1500 klanten in het bestand en er werken 55 vrijwilligers. De dreigende sluiting van de Kledingbank moet worden voorkomen menen de fracties van IBH, CDA, PvdA en GroenLinks. Daarom dienden deze partijen dan ook een motie in voor meer subsidie voor de Kledingbank.

Het college neemt de motie, die ook werd gesteund door D'66 en VVD, over. Hiermee is de Kledingbank een subsidiebedrag van €17.000 voor het jaar 2020 en 2021 toegezegd. Aan dit bedrag wordt de voorwaarde verbonden dat de kosten die de Kledingbank maakt voor de huur en energie aantoonbaar worden gemaakt. In de motie wordt voorgesteld de subsidie voor de komende twee jaar ten laste leggen voor het subsidieprogramma Welzijn Onvoorzien. Het college stelt de voorwaarde dat de Kledingbank zich aantoonbaar moet blijven inzetten voor het werven van donateurs om een sluitende begroting te kunnen waarborgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant