Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Diverse bestuurders op de bon geslingerd tijdens verkeerscontrole

Actueel 2.890 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een aantal studenten van de politieacademie heeft donderdagochtend 7 november een verkeerscontrole gehouden in Hellevoetsluis.

Bestuurders die vanaf de Nijverheidsweg richting Mandemakers reden werden steekproefsgewijs staande gehouden. "Het doel van deze actie is deze studenten op te leiden zodat zij leren om vlekkeloos een verkeerscontrole uit te voeren", vertelt praktijkbegeleider Richard de Jong. De studenten oefenen in verschillende gebieden en vandaag was dat dus in Hellevoetsluis.

Een aantal bestuurders bleek niet de benodigde papieren bij zich te hebben. Ook werden de voertuigen gecontroleerd op de technische staat: werken de remmen naar behoren, doen de lichten het, heeft de bestuurder goed zicht rondom de auto. In een aantal gevallen was dat niet zo en er zijn dan ook meerdere bekeuringen uitgedeeld. Zo werd er onder meer iemand op de bon geslingerd voor niet-werkende remlichten van een personenauto: kosten €140 exclusief administratiekosten. Ook werd er een bekeuring uitgeschreven voor een bestuurder die een jong kind op de passagiersstoel vervoerde zonder kinderzitje. Volgens de wet moet je kinderen tot 135 cm in een goedgekeurd autostoeltje vervoeren.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant