Afbeelding

Subsidieplafond mogelijk op losse schroeven

Algemeen 655 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens de Begrotingsraad van donderdag 7 november zal de begroting 2020-2023 worden vastgesteld. Ook zal tijdens de Begrotingsraad het subsidieplafond worden vastgesteld. Tijdens de AZM commissievergadering (Algemene Zaken en Middelen) van donderdag 17 oktober werd uitvoerig over dit onderwerp gesproken.

Als de raadsleden inhoudelijk iets aan het subsidieprogramma waar verschillende verenigingen in Hellevoetsluis gebruik van maken willen veranderen kan dat gevolgen hebben voor het subsidieplafond. Het subsidieplafond is het bedrag dat gedurende een periode beschikbaar is voor de verstrekking van subsidies.Tijdens het bespreken van de begroting op 7 november kan er eventueel door de raadsleden wijzigingen worden voorgesteld voor het subsidieprogramma waarna het subsidieplafond zo nodig kan worden aangepast. Het vaststellen van het subsidieplafond gaat over de periodes 2019, 2020 en 2021.

De heer Edwin van de Geest (VVD) gaf tijdens de commissievergadering aan dat zijn fractie het op prijs zou stellen dat volgend jaar vóór de Begrotingsraad de mogelijkheid wordt gegeven aan de commissies om het subsidieprogramma te bespreken. "Zo kunnen we het college vanuit onze controlerende taak bevragen. Nu kunnen we het alleen vaststellen tijdens deze commissievergadering en nogmaals vaststellen tijdens de Begrotingsraad maar we mogen het er niet over hebben."

Hoewel er tijdens deze AZM commissievergadering niet inhoudelijk op de te verstrekken subsidies ingegaan diende te worden haalde de heer Daan Dankaart (PvdA) de subsidieaanvraag van Kledingbank ZHE aan. Eerder heeft de Kledingbank een pro forma subsidie van €1000 aangevraagd bij de gemeente waarna een jaarlijks bedrag van €500,- is toegezegd. Dankaart bracht naar voren dat Kledingbank ZHE jaarlijks een bedrag van €20.000,- nodig heeft om te kunnen blijven voorbestaan. "We zijn in mei van dit jaar met een aantal raadsleden en wethouder Van der Velde op bezoek geweest bij de Kledingbank. De teneur was toen, denk ik, dat dit een organisatie is die hard nodig is en die niet over de kop zou mogen gaan." De PvdA is van mening dat er een substantiële subsidie zou moeten komen voor de Kledingbank. Meerdere partijen gaven aan een motie die Dankaart hiervoor zou willen opstellen te zullen ondersteunen. Mocht er een subsidie worden toegewezen aan de Kledingbank middels een nieuw besluit dan staat het subsidieplafond op losse schroeven en zal het subsidieplafond omhoog moeten gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant