Kledingbank ZHE genomineerd voor Aanmoedingsprijs | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
De winkel wordt gerund door bijna twintig vrijwilligers en dat is natuurlijk ook bijzonder te noemen.
De winkel wordt gerund door bijna twintig vrijwilligers en dat is natuurlijk ook bijzonder te noemen. (Foto: WILVANBALEN)

Kledingbank ZHE genomineerd voor Aanmoedingsprijs

  •   356 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dit jaar zijn de volgende vier organisaties genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2019 : Repair Café/Fietsenbank, Buurtkamer Ons Midden, Kledingbank ZHE en VV Nieuwenhoorn.

De Kledingbank is speciaal opgericht voor mensen die een zeer laag inkomen hebben en vaak zelfs minder budget hebben dan het sociaal minimum inkomen. Normaal gesproken ontvangt men klanten die doorverwezen worden door sociale en maatschappelijke instellingen. Er is echter een hele grote groep die net tussen wal en schip vallen en daardoor vaak niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld de voedsel - en kledingbank. Deze doelgroep wordt ook oproepen om zich te melden voor een gratis kledingpakket. Het kledingpakket bestaat uit kleding, schoenen en zelfs speelgoed voor de kleine kinderen. Ondergoed, bh's, sokken wordt nieuw ingekocht.

De bezoekersaantallen van de Kledingbank stijgen jaarlijks met 10%. Op dit moment zijn er zo'n 1.500 gezinnen waarvan de leden regelmatig langskomen bij de Kledingbank. Deze mensen komen niet alleen uit Hellevoetsluis, maar ook van Goeree-Overflakkee, uit Brielle en andere plaatsen op Voorne-Putten. Sommigen zelfs uit Spijkenisse, als er een mogelijkheid is om door iemand gebracht te worden. "Want de mensen uit onze doelgroep beschikken niet over een auto en vaak ook niet over geld om met de bus te kunnen komen", vertelt Walter Hendriks, de grote man achter de Kledingbank. "Je zou zeggen dat we al best veel vrijwilligers hebben, maar in ons rooster is er best nog plaats voor meer mensen hoor", gaat Walter verder, "er zijn veel handen nodig om alle binnengekomen kleding uiteindelijk in de rekken te krijgen."

De ruim vijftig vrijwilligers van de kledingbank zetten zich met overtuiging in om mensen te helpen. Niet alleen in het gebouw aan de Brielsestraatweg, maar ook in de speelgoedwinkel aan de Rijksstraatweg. Het doel van de speelgoedwinkel is drieledig: allereerst twee keer per jaar gratis speelgoed verstrekken aan kinderen van klanten van de kledingbank. Daarnaast het verkopen van nieuw en gebruikt speelgoed voor low-budget prijzen. Hoofddoel: op die manier structurele inkomsten voor de Kledingbank ZHE genereren. "Er komt een belangrijk moment aan voor de Kledingbank", besluit Walter, "want op 7 november a.s. wordt in de gemeenteraadsvergadering gesproken over het al dan niet verstrekken van een structurele bijdrage aan de Kledingbank. Ik hoop zo voor alle gezinnen die we helpen dat de uitslag positief wordt!"

De uitreiking vindt plaats op 7 december, 19.30 uur in Theater de Twee Hondjes. Er zijn optredens van SeaSoundBigBand, het Rijo Demonstratieteam en 'de Vloer op'.. Koop uw kaartje2,-- inclusief een hapje en drankje bij de balie van CentrumVrijwilligerswerk/Fijnjetezien in Cultuurhuis Nieuwe Veste.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>