Gouden plaat voor DJ Ab | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Gouden plaat voor DJ Ab

  •   630 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ab Bravenboer, veel mensen kennen hem. Zaterdag 26 oktober draaide hij voor de laatste keer op de Halloween Party van café de Dijk.

Eerst op de party speciaal voor de kinderen, daarna voor de volwassenen door tot in de kleine uurtjes.

Ab draait zijn hand niet om voor een muziekje meer of minder, hij is namelijk al zo'n 40 jaar bezig in dit vak. Zoals veel muziekliefhebbers is Ab ook etherpiraat geweest en later heeft hij ook nog wat draai-uren gemaakt bij de Hellevoetse Omroep Stichting, zeg maar de voorloper van Radio Voorne.

Ab draaide vanaf 1979 in strandtent de Quack, tien jaar later voor wel 1.200 man in Demi Sec in Spijkenisse en nog op veel andere bekende plekken in Hellevoetsluis zoals bijvoorbeeld Overboard en de Alpenexpress. Later ging Ab het feestavonden en bruiloft-circuit in en ook daar heeft hij heel wat avonden voor veel mensen een topfeest verzorgd.Zo eind 2016 vond hij het welletjes geweest en uiteindelijk op 7-7-2017 draaide Ab voor het laatst en verkocht hij zijn installatie. "Maar daarna kreeg ik toch nog regelmatig de vraag om nog een avond te verzorgen en bekenden zeiden dan 'ik dacht dat je had gezegd dat……' en vervolgens stond ik toch weer achter de knoppen", vertelt Ab. Maar het maken van een plan, " altijd een plan A op verzoek van bijvoorbeeld het bruidspaar, maar ook een plan B voor als het niet werkt zoals verwacht", het opzetten van zijn installatie, het later weer afbreken en alles er om heen, werd Ad na veertig jaar toch een beetje veel van het goede.

Daarom besloot hij dat zaterdag 26 oktober jl. echt de laatste keer zou worden. Na de Halloween Party in café de Dijk was het welletjes. Zijn vrouw Marlène wilde Ab graag een keer goed in het zonnetje zetten en had een verrassing geregeld tijdens deze Halloween Party. Nou, die verrassing is prima gelukt!
Om later symbolisch op zijn tijd als DJ te kunnen terugkijken overhandigde Marlène haar echtgenoot in het bijzijn van familie en vrienden namelijk een gouden plaat.

"Dat was natuurlijk een grote verrassing en ik heb ook een goed gevoel na deze positief verlopen laatste avond", vertelt Ab, als we hem twee dagen na het feest spreken. Gevraagd naar zijn toekomstplannen is er zo kort na de laatste ronde nog weinig informatie. "Eens wat vaker lekker een stukje wandelen, is het eerste dat bij me opkomt, maar eerst kijk ik met een glimlach terug op deze laatste avond en op de afgelopen 40 jaar", besluit Ab het gesprek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>