OHVV na winst op concurrent Flakkee koploper

Actueel 351 keer gelezen

Middelharnis- OHVV heeft in de vierde klasse I een flinke slag geslagen door in een rechtstreeks gevecht om de eerste plaats de topper tegen Flakkee met een 2-3 (1-1) overwinning af te sluiten. De Oudenhoornaars hebben met een wedstrijd meer in de benen een voorsprong van 4 punten op de club uit Middelharnis.

''Ik wist niet wat ons te wachten stond, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarin de uitslag zelfs nog veel hoger had moeten uitvallen'', loofde trainer Mark van Os zijn spelers. Nadat Ramon de La Haye (foto, twee keer) en Casper Bredius goede kansen hadden laten liggen, schoot Gavin van Dordt na een half uur spelen de openingstreffer binnen: 0-1. Een minuut later was de stand weer gelijk, toen doelman Olivier de Man op de rand van de zestien vermeend hands zou hebben gemaakt en de scheidsrechter Flakkee een strafschop toekende. ''Olivier had de bal niet eens aangeraakt.'' Hoe dan ook, de elfmetertrap was raak: 1-1. ''Zij waren tot dat moment nog niet voor de goal geweest.''

OHVV zocht naar openingen, maar kwam vooralsnog niet verder dan drie keer het houtwerk. De tweede helft begon slecht voor de Oudenhoornaars, want een vrije trap, gedragen door de harde wind vloog al na vijf minuten spelen in de kruising: 2-1. Korte tijd later was de stand weer gelijk toen Michael van Maurik een pass van Jim Baks in het doel schoot: 2-2. ''We zijn blijven drukken en het was mooi dat juist Arie Bravenboer na een lange afwezigheid een prima actie besloot met de winnende treffer. We hebben een goede slag geslagen, want Stellendam, Rockanje en DVV hebben punten verspeeld.'' OHVV speelt zaterdag aan de Eeweg de regioderby tegen Rockanje.

OHVV: Olivier de Man; Ferdi de Ronde (53. Damian Tuinfort), Michael van Maurik, Dylan van Loosdrecht, Jim Baks; David Keijzerwaard; Roan Leter, Gavin van Dort; Casper Bredius (75. Arie Bravenboer), Ramon de la Haye, Shi-Fa Steehouder (85. Aaron van der Steen).