FC Vlotbrug komt met negen man langszij

Actueel 430 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug is in de staartwedstrijd tegen VFC Vlaardingen niet verder gekomen dan een 3-3 (2-1) gelijkspel. De Hellevoeters leverden echter wel knap werk, want Bram Scheringa schoot acht medestrijders enkele minuten voor tijd naar de verdiende gelijkmaker: 3-3.

''De tegenstander was echt niet goed, want we hebben verloren van onze eigen fouten'', verklaarde trainer Richard Koutstaal het dure puntenverlies. ''Het was van onze kant een wereld van verschil met de goede wedstrijd tegen RHS, die wij ongelukkig verloren. We speelden nu tegen VFC te afwachtend, terwijl we tegen deze tegenstander gewoon drie punten hadden moeten pakken.'' FC Vlotbrug begon goed, want na krap een half uur spelen opende Clint van de Veerdonk de score: 1-0. Twee minuten later verdubbelde Jordy Braber de marge naar 2-0. ''Dan denk je dat is kat in het bakkie, maar op slag van rust kwam VFC op een slecht moment op 2-1. En dat terwijl zij nog niets hadden gecreëerd.'' FC Vlotbrug was de klap kennelijk nog niet te boven, want de Vlaardingers bogen de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Het noodlot zou voor de Kooisteebewoners toeslaan, want tien minuten voor tijd liep Mitchel de Zeeuw tegen zijn tweede gele kaart op en vijf minuten later kreeg Jordy van der Kooy meteen rood na het vermeend onderuithalen van een doorgebroken speler. ''De scheidsrechter vond het een poging van het neerhalen van de tegenstandfer. Ik vond de straf echt te zwaar.'' Bram Scheringa redde zijn FC met de 3-3. FC Vlotbrug speelt zaterdag in Vlaardingen tegen koploper CION.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Bart Bergwerf, Mitchel de Zeeuw, Bram Scheringa, Mo Baydar (80. Noël Bravenboer); Siméon Seghers; Oussama Nahri (60. Sjors Allersma), Jordy Braber, Danny Browne; Clint van de Veerdonk (39. Shenomar Pers), Gijs Vermeer.

Fotografie: Theo van Kralingen