Silvia Friso pakt haar werkzaamheden in de praktijk weer langzamerhand op.
Silvia Friso pakt haar werkzaamheden in de praktijk weer langzamerhand op. Foto: Evelien Holleman
Ondernemer in beeld

Fysio Friso Hellevoetsluis en Brielle 'Wij helpen graag mensen met het oplossen van klachten'

Actueel 735 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vijf jaar geleden startte Silvia Friso haar fysiotherapiepraktijk in Brielle nadat zij meer dan 25 jaar in loondienst had gewerkt als fysiotherapeut. Een jaar geleden opende ze een nieuwe vestiging in Hellevoetsluis.

De praktijk is centraal gelegen bij winkelcentrum de Struytse Hoeck en heeft een gezellige wachtkamer, twee behandelkamers en een volledig ingerichte oefenzaal. Na de opening in november 2018 groeide de praktijk binnen korte tijd uit naar een volwaardig bestaan. "Het ging allemaal voorspoedig totdat ik in januari 2019 een verkeersongeval kreeg waarbij ik ernstig letsel opliep", vertelt Silvia. "Hierdoor is de groei van de praktijk in Hellevoetsluis tot stilstand gekomen. Gelukkig heeft mijn collega Ramona Nieuwenhuizen beide vestigingen draaiende gehouden met hulp van collega Lisa van der Hout. Dankzij mijn wilskracht en de hulp van familie en vrienden ben ik er bovenop gekomen. Na zes maanden revalideren ben ik begonnen met mijn werkzaamheden langzaam op te bouwen."

Fysio Friso heeft diverse specialisaties. U kunt terecht voor oedeemtherapie, manueeltherapie, bekkenfysiotherapie, ademhalings-en ontspanningstherapie, chronische pijnklachten. Ook geven wij trainingen voor verschillende doelgroepen: COPD-training, neurorevalidatie, knie-, heup-en schouderrevalidatie, looptraining bij etalagebenen en oncofit.

Bewegen en leefstijl
Iedereen kan een chronische aandoen krijgen zoals hart -en vaatziekten, chronische longziekten of diabetes. Er zijn factoren die de kans verhogen zoals roken, overgewicht en fysieke inactiviteit. Momenteel wordt er veel onderzoek gedaan naar de behandeling van cliënten met een chronische aandoening waar veel overlap is naar bewegen en leefstijl. Het veranderen van leefstijl, meer bewegen, goede voeding en stoppen met roken, vraagt een grote motivatie van een cliënt.

"Daarom hebben wij in onze praktijk door bijscholing kennis en ervaring op het gebied van bewegen en leefstijlbegeleiding opgedaan. Wij zijn aangesloten bij meerdere zorgnetwerken waarbij een goede samenwerking met andere zorgverleners heel belangrijk is voor de kwaliteit van de zorg. In onze oefenzaal hebben we een loopband, fiets, roeitrainer, handroeier, krachttrainingsapparaat en een legpress waarop de oefeningen gedaan kunnen worden."
Online intake
"Aanmelden kan telefonisch, maar ook via het inschrijfformulier op onze beveiligde website. Na aanmelding kunnen wij u via e-mail een online intake en/of online vragenlijsten toesturen. Het voordeel van het online invullen van de vragenlijsten is dat dit niet meer ten koste gaat van de behandeltijd."

De praktijk is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00- 17.30 uur. Behandeling gaat volgens afspraak. Ook behandeling aan huis behoort tot de mogelijkheden. "Wij raden aan zelf na te gaan hoeveel behandelingen door uw zorgverzekering vergoed worden. Als u niet aanvullend verzekerd bent gelden de tarieven zoals vermeld staat op onze website."

Fysio Friso Hellevoetsluis
Muiderslotpad 4
3223 DG Hellevoetsluis

Fysio Friso Brielle
Ommeloop 450
3232 SX Brielle

https://fysio-friso.nl/
0181-779757

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant