Afbeelding
Foto: WILVANBALEN

LyondellBasell reikt cheque uit aan Kledingbank ZHE

Actueel 905 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vrijdag 18 oktober was er een feestelijke stemming bij Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden. Er werd een lange tafel gedekt en vrijwel alle vrijwilligers waren aanwezig.

LyondellBasell werd via artikelen in het AD en deze krant geattendeerd op de financieel moeilijke situatie binnen de Kledingbank en vatte het plan op om 'iets te doen' voor deze instelling. Het bedrijf heeft onder andere als doelstelling om 'een goede buur' te zijn in haar omgeving en vanuit dat perspectief worden activiteiten ontplooid of – zoals in het geval van de Kledingbank – donaties gedaan.

En zo kwam het dat Walter Hendriks, groot voorvechter van de Kledingbank, vrijdag een heel mooie cheque ter waarde van 8.000 euro ontving uit handen van Peter Bosman van LyondellBasell. Peter Bosman gaf aan dat de Kledingbank prima past in de door het bedrijf geformuleerde uitgangspunten: "Als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen focust LyondellBasell focust zich op gezonde leefomstandigheden, het milieu, eerste hulpverleners en opleidingen. De Kledingbank past wat ons betreft prima onder het verbeteren van leefomstandigheden, want iemand die netjes gekleed is voelt zich beter en bereikt ook meer. Jullie doen met veel mensen heel goed werk en daarom hebben wij deze mooie cheque voor jullie." Vervolgens ontving een verheugde Walter Hendriks een cheque van 8.000 euro. Een groot aantal vrijwilligers genoot vervolgens van een lunch aangeboden door LyondellBasell.

De Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden is met 400 m2 de eerste kledingbank op de eilanden van dit formaat. De Kledingbank is er vooral voor mensen die een zeer laag inkomen hebben en vaak zelfs minder budget hebben dan het sociaal minimum inkomen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant