Er zouden ook AED's in de buitengebieden moeten komen.
Er zouden ook AED's in de buitengebieden moeten komen. Foto: Wil van Balen

Stichting AED-hulpverlener.nl wil Hellevoetsluis Hartveilig

Actueel 613 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hellevoetsluis Hartveilig is een stichting die er voor wil zorgen dat Hellevoetsluis, Oudenhoorn en Nieuwenhoorn de beschikking gaat krijgen over voldoende AED'S volgens de norm van de Hartstichting.

Wat inhoudt dat er door de hartstichting een 6 minuten zone wordt gehanteerd waarbinnen een AED beschikbaar is. Er zijn in Hellevoetsluis ongeveer 40.000 inwoners en maar 13 buurt AED'S momenteel beschikbaar, dat is veel te weinig. Uit berekening van Hellevoetsluis Hartveilig zouden het er ongeveer 100 moeten zijn.

Ook is de stichting aan het kijken om de buitengebieden in kaart te brengen om deze ook te kunnen voorzien van een AED. Dit kan alleen met behulp van fondswerving, door bedrijven en particuliere giften. Wanneer er voldoende financiële middelen zijn kunnen er meer openbare AED'S aangeschaft worden in de buurten waar geen AED beschikbaar is. Ook wordt ondersteuning aan Buurt AED acties aangeboden als zij een actie op touw willen zetten.

De afgelopen tijd zijn er weer twee buurtAED's bijgekomen. Bewoners aan de Repel en in de Sportwijk hebben zich ingezet voor hun buurt. Ook heeft PLUS Trommel aan de Moriaanseweg de AED beschikbaar gesteld als buurtAED.

Een buurtAED daar redt je levens mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant