Jump '80 scoort tegen Baros drie op een rij

Actueel 225 keer gelezen

Hellevoetsluis- De basketballers van Jump '80 hebben zich nadat zij Baros 3 hebben afgedroogd na drie achtereenvolgende overwinningen gemeld voor de titel in de tweede klasse B. De Hellevoeters zegevierden in De Fazant overtuigend met 89-68 (26-31, 24-16 (50-47), 17-6, 22-15) over de kampioen van het achterliggende seizoen.

''Ik had vooraf nooit verwacht dat we zo'n ruime overwinning zouden behalen'', verklaarde coach Ronald de Rijke. ''We hadden het in het eerste kwart heel moeilijk, konden er moeilijk onderuit ballen. Baros heeft gewoon een goede ploeg, maar in het tweede kwart bleven we toch in de wedstrijd hangen, was er meer rust en kwamen we zelfs met 50-47 voor. Ik heb vanaf het derde kwart genoten van ons spelletje. Dat kwam mede omdat we conditioneel in zeer goede doen zijn. We hebben verdedigend heel goed gespeeld en hebben hen aanvallend overklast. Gebleken is dat we tegen dit soort wendbare ploegen heel goed kunnen meedoen. We gaan weer meedoen voor de titel, maar de verschillen bij de eerste acht ploegen zijn heel klein.'' Pieter den Braber liep in het vierde kwart tegen zijn vijfde p-tje aan. Stefan de Rijke schoot met 23 punten uit zijn slof. Jump '80 speelt zaterdag in Den Oert in Spijkenisse de derby tegen The Hurricanes.

Jump '80: Nick Julian de Kok (10 pnt.), Kevin de Kok (4 pnt.), Stefan de Rijke (23 pnt.), Marc de Romph (22 pnt.), Demian Dordtmund (2 pnt.), Olaf Schreiber, Jaimie van der Klei (5 pnt.), Yorick van der Klei (5 pnt.), Pieter den Braber (8 pnt.), Kilian Wijers (10 pnt.).