Afbeelding

Open dag Muziekvereniging Sempre Crescendo

Actueel 304 keer gelezen

Hellevoetsluis - Misschien kunt u eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan met een muzikale verrijking van uw leven. U en uw kinderen kunnen nu vrijblijvend kennis maken met de activiteiten binnen de vereniging tijdens de open dag op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 16.00 uur

Voorzitter Bert Kamphuis: Met het vertrek van de muziekschool uit Hellevoetsluis blijft er een "muzikale" leegte achter binnen onze gemeente. Onze mening is dat muziekonderwijs in welke vorm dan ook onmisbaar is voor kinderen. Muziek hoort bij ons leven, het verrijkt, verbindt en stimuleert. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat muziek altijd een positieve werking op ons functioneren heeft. Sempre Crescendo vereniging kan deze leegte voor u en uw kinderen opvullen."

Muzieklessen: "Wij verzorgen muzieklessen voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor beginners in de vorm van blokfluitles en daarna met vele andere soorten van blaasinstrumenten en slagwerk. Gedurende de eerste drie jaren financiert onze vereniging grotendeels deze lessen en wordt van de leerling een kleine bijdrage gevraagd. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de vereniging. Na een beoordeling van de instructeur/leraar kan de leerling toetreden tot het opleidingsorkest en daarna naar het fanfareorkest."

Twirl: "Buiten de muziek hebben we ook vier twirl-groepen; leerlingen, groep A,B en C. Hierin leren de (over het algemeen) meisjes te dansen, bewegen en twirlen met de baton op muziek. Landelijk kunnen zij dan ook mee doen met officiële kampioenschappen."

De vereniging bestaat uit meerdere onderdelen: een fluitgroep, drumband, twirlgroepen, opleidingsorkest, fanfareorkest, drumfanfare en een blaaskapel. De leeftijden van de leden variëren van 8 tot 85 jaar. De drumfanfare heeft 5 tot 6 keer per jaar optredens in landen zoals Duitsland en Frankrijk maar ook laten zij zich regelmatig horen en zien bij vele activiteiten in Hellevoetsluis. Daarnaast geeft het orkest regelmatig concerten en optredens tijdens concoursen en festivals. Ook blaaskapel "De Helletrotters" wordt regelmatig gevraagd muzikale aankleding te verlenen bij festiviteiten.

Open dag
De dag zal plaats vinden in het eigen verenigingsgebouw "De Kern" Smitsweg 72A 3222 AJ Hellevoetsluis met de volgende doorlopende activiteiten:

· Uitproberen diverse muziekinstrumenten.

· Workshops van diverse onderdelen.

· Het tonen van onze activiteiten d.m.v. ons YouTube kanaal.

· Muzieklaboratorium.

· Op de foto gaan met je favoriete muziekinstrument.

· Diverse spelletjes voor de kinderen waaronder een speurtocht door het gebouw en het maken van een shaker.

Tijdens de gehele dag kunt u gratis gebruik maken van thee en koffie en is er ook aan de kinderen gedacht. Natuurlijk kunt u ook ter plekke verdere informatie krijgen.

Volwassenen: Bent u als volwassene ook geïnteresseerd dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. Als u in uw jeugd aan muziek heeft gedaan en er geen tijd meer voor heeft gehad dan is dit een goede kans om dit weer op te pakken. Voor meer informatie:http://www.sempre-crescendo.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant