Michiel en Marieke
Michiel en Marieke
Gastcolumn

Duurzaam op vakantie is lang wegblijven!

Actueel 405 keer gelezen

Duurzaam op vakantie is lekker lang weg blijven! (gepikt van Loesje). Heel lang geleden was er eens….. levensloopsparen. Dit gaf Michiel en mij de mogelijkheid om in 2010 een half jaar te reizen en dat smaakte naar meer! Al snel waren we het eens, we gingen weer sparen en dan de Panamericana rijden van Ushuaia, het zuidelijkste puntje van Zuid Amerika naar Alaska helemaal in het noorden van Noord Amerika. Bij het plannen in de jaren daarna, bleken er meer opties dan alleen de Panamericana en werd het idee meerdere keren aangepast.

Nu zijn we 9 jaar verder en gaan we eindelijk vertrekken! We hebben een oude Mercedes truck opgeknapt tot leefbaar gezellig klein huisje op wielen. Deze rijden we 14-9 in de haven van Antwerpen op de Grande Amburgo, een groot vrachtschip dat in een maand naar Montevideo in Uruguay vaart. We varen mee in één van de zes hutten aan boord en gaan beleven hoe het is om bruut te onthaasten zonder wifi en zonder entertainment na al die tijd hard werken en klussen. Slechts wij en de oceaan. Een mooie start van onze trip. Daarna gaan we Zuid Amerika verkennen. Eerst naar het zuiden waar de zomer begint als we aankomen. Argentinië, Antarctica, Chili en Paaseiland. Daarna verder naar Bolivia, Brazilië, misschien Suriname, en vervolgens Peru, Ecuador en Colombia. Als er dan nog tijd en geld over is door naar Midden Amerika en wie weet toch nog naar Amerika, Canada en Alaska. Er is geen strak plan maar we hebben geen oneindig geldboompje.

Er is budget voor zo'n drie jaar, maar we zullen tussendoor zeker af en toe naar Hellevoetsluis terug keren om weer even thuis te zijn, familie, vrienden en bekenden te zien, een biertje in de Kerkstraat te drinken, met de kat te kroelen en onderhoud aan ons huis te plegen. Wie weet doen we ook nog wat "vakantiewerk" om de pot weer wat aan te vullen.

Onze baan opzeggen, afscheid nemen en wetende dat we ons plekje in Hellevoet en alles en iedereen er omheen een tijd moeten missen, waren de grootste hobbels die we moesten nemen. Gelukkig zijn de lijntjes kort via social media. Er is mij gevraagd met enige regelmaat een column te schrijven voor de lezers van Groot Hellevoet en voor wie het leuk vindt om vaker wat van ons te vernemen en bijbehorende foto's te zien kan terecht op michielenmarieke.reismee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant