Afbeelding
Foto's Theo van Kralingen en Wil van Balen
Foto's

Ricardo Sint Nicolaas snelt naar zege in Vestingloop

Actueel 1.006 keer gelezen

Hellevoetsluis- Ricardo Sint Nicolaas (Lopers Company) heeft de eerste editie van de Rabobank Vestingloop Hellevoetsluis op zijn naam geschreven.

De runner uit Oude Tonge raffelde de 10 kilometer, met start en finish vanaf het Zuidfront bij Restaurant Aquarius, af in een besttijd van 33.17 minuten. Peter Pollemans, eveneens uit Oude Tonge, klokte in 35.24 de tweede tijd. Freek Goedhart (AV Flakkee) uit Dirksland stapte in 36.57 als derde op het podium. Cock Dorst (AV Pallas '93) was op plaats twaalf in 41.06 de best geklasseerde Hellevoeter. Sipkje Spijksma-van der Schaaf uit Delfgauw zegevierde in 42.42 bij de vrouwen. Amanda Kruit uit Spijkenisse legde in 44.24 beslag op de tweede plaats en Simone van der Heijden uit Hoogvliet passeerde de streep in 46.20 als derde. De 5 kilometer werd gewonnen door de Rotterdammer Peter Kooijmans in 17.56 minuten. Richard van Waardenburg (Pallas '93) uit Hellevoetsluis finishte in 18.15 als tweede. Olaf Lange uit Zuidland werd derde in 19.42. Patricia Nieboer uit Hellevoetsluis klokte in 23.34 de tweede tijd achter de Vlaardingse Augusta van Hoogdalem. ''Het was met super loopweer en totaal 1300 deelnemers (hardlopers en wandelaars, DR) een geslaagde dag'', verklaarde medeorganisator Perry Bakker. ''Naast de fanatieke atleten was het vooral een breedtesport van genieters van het parkoers en de natuur. Het leuke was dat er heel veel positieve reacties waren van deelnemers van ver buiten Hellevoetsluis.''

De loop stond in het teken van KiKa. De teller stond na de loop op circa € 4.400,00. Voor de start werd er één minuut stilte in acht genomen voor de overleden verkeersregelaar uit Hellevoetsluis. 

Uitslagen:http://http://www.vestingloophellevoetsluis.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant