De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Hellevoetsluis.
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Hellevoetsluis. Foto: Pixabay

Gemeente Hellevoetsluis doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route

Actueel 443 keer gelezen

Hellevoetsluis - Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Via het onafhankelijke platform 'Duurzame Huizen Route' delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Op zaterdag 2 en 9 november openen in het hele land huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Hellevoetsluis doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen. Gemeente Hellevoetsluis ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met deelnemende huiseigenaren steeds meer inwoners te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. "Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken," reageert een enthousiaste bezoeker.

Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via http://www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 2 en 9 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het voorjaar stellen huiseigenaren ook hun woning open met thematours.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant