De thee is in vijf verschillende soorten groene thee te koop
De thee is in vijf verschillende soorten groene thee te koop

Thee uit het Brabantse Zundert bij PLUS Trommel

Actueel 392 keer gelezen

PLUS Trommel heeft de handen ineengeslagen met de Nederlandse theemakers Johan en Anne van JOAN thee. Zij kweken en produceren thee in het Brabantse Zundert. Zo breidt de supermarktorganisatie het assortiment Nederlandse producten verder uit. De thee is in vijf verschillende soorten groene thee te koop.

Zowel groene, witte als zwarte thee worden gemaakt van één plant: de Camellia sinensis. Enkel de manier van bewerken maakt het verschil in smaak. De Nederlandse theemakers hebben in 8 jaar tijd een theeplant ontwikkeld die in Nederland kan groeien. Johan Jansen: "Door thee in eigen land te produceren, wordt deze na het plukken direct verwerkt om te drinken, waardoor de blaadjes geen lange reis af hoeven te leggen. Verser kan dus bijna niet. Daarnaast wordt er met de productie van deze thee geen CO2 'geïmporteerd'.

Leon de la Croix van PLUS Trommel: "PLUS Trommel haalt haar producten indien mogelijk graag uit de omgeving. Wij zijn overtuigd van de smaak en kracht van Nederlandse producten. De inkoop uit Nederland vraagt bovendien minder transportkilometers, wat zowel de kwaliteit als het milieu ten goede komt. Zo verkoopt PLUS Trommel al 10 jaar de streekproducten van GIJS. Daarnaast werkt PLUS Trommel veel samen met De Proefschuur, die groenten en fruit verbouwd op Voorne-Putten verkoopt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant