Afbeelding

Onderzoek naar alcoholgebruik in Zuid-Holland

Actueel 695 keer gelezen

Regio - Nederland kent een aanzienlijk aantal overmatige drinkers. Afkickkliniekwijzer.nl deed onderzoek naar het Alcoholgebruik van Nederlanders op basis van data van het CBS en het RIVM. In Zuid-Holland is het aantal overmatige drinkers met 1 op 14 mensen landelijk gezien niet hoog. De provincie staat daarmee pas op de 9e plek.

In de top 20 van de gemeentes in Zuid-Holland waar procentueel de meeste mensen wonen die overmatig alcohol drinken, staat Brielle met 9% op de vijfde plaats en Hellevoetsluis met 7% op de 19e plaats. 

In de top 20 van de gemeentes in Zuid-Holland waar procentueel de minste mensen wonen die overmatig alcohol drinken staat Nissewaard met 4% op de vierde plaats.

In de top 20 van de gemeentes in Zuid-Holland waar procentueel de meeste mensen wonen die de richtlijn voor alcoholconsumptie niet overschrijden, staat Hellevoetsluis met 48% op de 10e plaats en Nissewaard met ook 48% op de 12e plaats. 

In de top 20 van de gemeentes in Zuid-Holland waar relatief gezien de minste mensen wonen die geen of weinig alcohol drinken, staat Westvoorne met 37% op de 11e plaats en Brielle met 38% op de 12e plaats. 

Definities

Overmatige drinker: meer dan 21 glazen per week (M), 14 glazen per week (V)
Zware drinker: 1 keer per week 6 of meer glazen (M), 1 keer per week vier of meer glazen (V)
Drinker volgens richtlijn: geen alcohol of maximaal 1 glas per dag

Meer informatie en de uitgebreide rapportages zijn te vinden op https://afkickkliniekwijzer.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant