Wat is uw droom?
Wat is uw droom? Foto: Wendy de Wit

Hellevoeters dromen

Actueel 880 keer gelezen

Tijdens de vestingdagen is het Hellevoetse project 'Durf te dromen' gestart.

In samenwerking met het Cultuurhuis en de gemeente kunnen bewoners participeren door hun beleving van- en dromen voor Hellevoetsluis te delen. Daarmee krijgen alle bewoners de gelegenheid om hun wensen uit te spreken ter verbetering van de leefbaarheid voor een mooier, beter en socialer Hellevoetsluis.

Wethouder Hans van de Velde sprak zijn wens alvast uit en hoopt dat via 'Durf te dromen' veel ideeën van allerlei mensen bij hem terecht zullen komen. De bedoeling is te inventariseren wat er onder de mensen leeft en dan met gezamenlijke inspanning van gemeente, bedrijven en bewoners over te gaan tot realisatie.

Tijdens de vestingdagen prikkelde de dromoscopen van Charlotte van Otterloo de bezoekers alvast om gedachten over wat zij graag zouden willen zien ontstaan in hun wijk of omgeving te vertellen. Dit kon onder andere bij een van de initiatiefnemers Olga van de Reede. Zij stelt samen met haar collega's de vraag: "Wat is jouw droom voor de stad?" en nodigt de mensen uit deze op te schrijven op een dromen kaartje welke bij het cultuurhuis in de vesting ingeleverd kunnen worden. Komend jaar gaat 'Durf te dromen' zich meer laten zien in Hellevoetsluis.

Via https://www.cultuurhuisnieuweveste.nl/durf-te-dromen/ kunt u meekijken met het project en de dromen van mensen. De site is nog in ontwikkeling.

Bij het cultuurhuis kunt u een droomkaartje invullen en inleveren. Wellicht heeft u een idee waar nog niemand eerder aan heeft gedacht.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Hellevoetsluis op www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant