Een openlucht kerkdienst is laagdrempelig
Een openlucht kerkdienst is laagdrempelig

Openlucht kerkdienst in het Droogdok Jan Blanken

Actueel 775 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zondag 21 juli is er, voor het derde achtereenvolgende jaar, een kerkdienst in het Droogdok Jan Blanken. Lekker in de openlucht. In de voorgaande jaren is dit uitstapje van de kerk naar het dok zeer goed bevallen, het is een leuke afwisseling en een prima begin van de zomervakantie.

Tevens is het voor de bezoekers aan Hellevoetsluis een mooie combinatie van een kerkdienst en een belangrijk stuk historisch Hellevoetsluis, het Droogdok Jan Blanken. Dominee Evert-Jan Vledder: "Het kan laagdrempeliger zijn voor mensen die nieuwsgierig zijn of juist hun belangstelling voor de kerkdienst weer eens willen vernieuwen". Twee jaar geleden bedacht hij de eerste editie 'kerkdienst in het Droogdok'. Het is dan ook geweldig dat het Droogdok Jan Blanken het dok ter beschikking stelt. En dat de gemeente Hellevoetsluis en de EHBO ook meewerken. Het thema is dit jaar "Zoeken en gevonden worden", en het bijbel verhaal gaat over Jezus die langs het water liep. Wederom speelt, hoe kan het ook anders, het water een rol in de kerkdienst in het Droogdok.

U bent van harte welkom. Kinderen uiteraard ook, voor hen is er een speciale "nevendienst". De kerkdienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop van de dienst is er koffie, thee en limonade in het bezoekerscentrum. Voor informatie: www.pghellevoetsluis.nl of www.facebook.com/pghellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant