Afbeelding
Foto: stock

Veertien bestuurders bekeurd voor negeren rood kruis

Actueel 1.041 keer gelezen

Regio - Afgelopen dinsdag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de A15 in de Thomassentunnel. "Op zich is dit incident al vervelend genoeg en zijn alle betrokkenen deze keer gelukkig ongedeerd en met de schrik vrij gekomen", zo meldt politie Haringvliet op Facebook. 

Bij een dergelijk incident worden regelmatig de bekende 'rode kruizen' boven de snelweg weergegeven. Deze zijn onder meer bedoeld om verschillende hulpdiensten veilig te kunnen laten werken.  "Het is dan ook niet de bedoeling dat u gebruik maakt van de rijstroken waarboven de 'rode kruizen' staan weergegeven. Kennelijk is dat niet voor iedereen duidelijk geweest waardoor  de veiligheid van alle betrokkenen ernstig in het geding is geweest."

Er zijn dinsdag dan ook 14 bestuurders bekeurd voor het negeren van een rood kruis.  Het bedrag voor deze bekeuringen wordt bepaald door de officier van justitie. "Wij verzoeken u met klem om deze signalen serieus te nemen en niet te negeren, ze zijn er immers niet voor niks. Ook de hulpverleners willen graag weer heelhuids terugkeren naar huis aan het einde van hun dienst!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant