Muziek en lekker eten; alle ingrediënten voor een geslaagd festival
Muziek en lekker eten; alle ingrediënten voor een geslaagd festival Foto: Caroline van Kooten Niekerk

Muzikale VP-Zomerfood festival groot succes

Actueel 756 keer gelezen

Hellevoetsluis - Velen wisten op zondag 14 juli het plein achter de kerk in Nieuwenhoorn te vinden. De heerlijke hapjes vonden gretig aftrek en live-muziek en optredens stemden een ieder vrolijk.

Tijdens het festival genoten de bezoekers van verschillende optredens van de muziekvereniging. Zowel het A-orkest, leerlingenorkest als de blokfluitgroep van spelen en leren met muziek, de leerlingen op koper en de majorettes traden op. Ook het Helvoets Dameskoor gaf een geslaagd gastoptreden weg. Van oer-Hollandse pannenkoeken tot een Engelse lunchbox, bij ieder foodkraampje was er wat lekkers. De jongste bezoekers lieten zich schminken, maakten een ritje op een paard of sprongen er lustig op los op het springkussen. De opbrengst van het festival gaat onder andere naar een nieuw opleidingsplan. Met dat plan wil muziekvereniging Voorne-Putten vanaf het najaar zoveel mogelijk mensen in Hellevoetsluis -van jong tot oud- kennis laten maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Muziekverenigingen krijgen steeds minder subsidies. Daarom onder meer een groot dank-je-wel voor: Tivoli Theater, Stars, Alexanderhoeve kaas en noten, De Ruyterhuis, Van Son Vloeren, Restaurant Fortezza, Ambachtelijke Slagerij Van der Toorn, Sissors Hairfashion en accountskantoor Voorne-Putten en natuurlijk alle vrijwilligers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant