Afbeelding
Fotocredits Wil van Balen en Oni Suitela

Hellevoeter Jay speelt in Hollywood film

vr 12 jul 2019, 21:44 Actueel 2.384 keer gelezen

Hellevoetsluis - Wie kent niet de films 'Scarface' en 'Mission Impossible'? Voor Jay uit Hellevoetsluis bleek het geen onmogelijke missie om in de nieuwste film van de regisseur Brian de Palma een rol te bemachtigen.

Door Wendy de Wit

Met de steun van zijn moeder deed hij er twee jaar geleden voor auditie in Antwerpen. Het was een rotdag om te rijden, want het onweerde en zijn moeder had er eigenlijk niet veel zin in, maar Kenma casting had Jay in het vizier en raadde hen aan om toch te gaan. Niet veel later werd zijn reis naar Kopenhagen, waar de opnames plaats vonden, voor hem betaald en geregeld. Jay was toen nog maar 12 jaar.

Nu pas, twee jaar later, mogen ze het grote nieuws bekend maken. Jay heeft het geheim goed kunnen bewaren. Hij speelt mee in de film Domino die op 5 september in Nederland te zien zal zijn. De actiefilm van de Scarface regisseur draait  op dit moment al in Amerika. De Nederlandse actrice Carice van Houten heeft ook een rol en de Franse acteur Eriq Abouaney. En in de hoofdrol Guy Pearce, onder andere bekend van Iron Man 3.

Jay laat het allemaal over zich heen komen. Hij heeft onlangs een videoclip opgenomen met rappers Momi en Lijpe,  en hij heeft een internationaal modellencontract bij House of Byfield. Binnenkort vertrekt hij voor zijn modellenwerk naar Londen en Milaan.

Tijdens het filmen kreeg Jay zijn scene er ruim binnen de vrijgemaakte tijd goed op. Ondanks zijn zenuwen en dat hij toch wel onder de indruk was van wat hij op de set meemaakte. Brian de Palma is een strenge regisseur. Maar dat vond Jay niet erg. "Ik had er geen moeite mee" klinkt het kalm vanuit Jay. "Ik vond het wel heel spannend om het goed te doen. En als je je eigen scene terugkijkt is er altijd wel iets dat je beter had willen doen, maar ik voel me tevreden over hoe ik het heb gedaan." 'You are doing very well'  kreeg Jay als compliment van Brian de Palma.

Zijn moeder staat hem in alles bij, en reisde met hem mee voor de opnames. Toen ze  actrice Carice van Houten zag wilde ze zich vooral niet verslikken. "Het blijft toch vreemd als je ineens de Carice van Houten tijdens de lunch tegen komt", vertelt ze. 

Ondanks de steun van zijn moeder, die altijd meegaat naar audities en castings, blijft school belangrijk. Vroeger werd hij wel eens gepest, daarom leerde hij zichzelf aan om kalm te blijven. Het resultaat is een jongeman die niet verlegen maar wel rustig is en veel verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Op zijn school, het Helinium, heeft Jay het dan ook naar zijn zin.

Als Groot Hellevoet hem vraagt naar wat zijn ultieme droom is dan zegt hij voorzichtig maar met een glans in zijn ogen: "Ik zou graag óf als model óf als acteur internationaal door willen breken. En een Hollywood actiefilm op mijn naam zetten."

(Fotocredits: Wil van Balen en Oni Suitela)

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant