Afbeelding
Foto: Casper Rila

Tweede editie VestingPop wordt een feestje

Actueel 1.246 keer gelezen

Hellevoetsluis - Over een maand is het alweer zo ver: VestingPop 2019 wordt voor de 2e keer georganiseerd. De organisatie hoopt op zaterdag 3 augustus de winnaar van het Eurovisie Songfestival Duncan Laurence op het podium te hebben. Maar of dat lukt is vooralsnog onduidelijk.

Vorig jaar was Duncan ook van de partij op de eerste editie van het gratis openluchtpopfestival van Voorne-Putten. Maar, ook zonder Duncan heeft Vestingpop 2019 al een line-up die gerust spraakmakend genoemd kan worden! Wallenpop is niet meer, maar Vestingpop bood in 2018 een geweldig alternatief. Petra Ronde hoopt met haar mensen dit jaar een nog mooier festival neer te zetten.

The Kik
"De programmering voor Vestingpop is voor een groot deel rond", zegt Petra Ronde van Acoustic Stage. "The Kik is de afsluitende hoofdact." De Rotterdamse nederbeatband met Dave von Raven is onder meer bekend als de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door. Op het Zuidfront komen twee podia te staan. Son Mieux uit Den Haag komt ook spelen. ,,Deze Nederlandse popgroep kan zo maar opeens doorbreken'', zegt Ronde. "Vorig jaar hadden we Haevn. Die zijn nu algemeen bekend. Met Son Mieux zou het zo maar eens hetzelfde kunnen gaan". Regio talent, zoals Lizzy V en Bourbon Avenue, zal natuurlijk ook te zien zijn. Bourbon Avenue stond al op het North Sea Jazz Festival. Lizzy V timmert ook behoorlijk aan de weg. Deze jonge fulltime singer songwriter en ras-artieste treedt veel op in Nederland maar ook in Los Angeles,, Ibiza, Stockholm en Brussel. Luminize bestaat uit vier meiden die allemaal in Kroatië zijn geboren. De band bestaat uit Marcela, Mathilda, Irena en Tea. Zij speelden al op Parkpop en Bospop en hun muziek is het best als 'krachtig' te omschrijven. Net als vorig jaar is de grote locatie het Zuidfront. Maar zowel op Barbiertje Mainstage als de Waag Acoustic stage zullen ook bekende en nog onbekende bands hun opwachting maken. Vanaf 12.00 uur kan jong en oud genieten van een prachtig festival.

Duncan
Hellevoeter Duncan Laurence vroeg vorig jaar na zijn optreden op Vestingpop of hij bij de 2e editie op het hoofdpodium zou mogen spelen. Dat willen we nu natuurlijk héél graag. "Maar Duncan kon vorig jaar niet voorzien hoe zijn leven er na de winst in Tel Aviv nu uit zou zien"', zegt Petra Ronde. "Ik ken hem al heel lang van Acoustic Stage dat ik organiseer. We houden hoop dat hij hier in zijn woonplaats zingt." Vanuit stichting Vestingpop wordt dit jaar Vestingpop voor de tweede keer georganiseerd, met hulp van vrijwilligers, sponsors, ondernemers en de Gemeente Hellevoetsluis.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant