Bewoners wordt gevraagd hun ideeen te delen
Bewoners wordt gevraagd hun ideeen te delen Foto: Wil van Balen

Bewonersenquête buurtaanpak Ploegschaar

Actueel 1.074 keer gelezen

Afgelopen maandag ging wethouder Hans van der Velde op pad om bewoners van de wijk Wittenshoeck persoonlijk een bewonersenquête te overhandigen voor de Buurtaanpak Ploegschaar.

Overigens krijgt ieder huishouden, persoonlijk of niet, een enquête in de bus. In deze enquête kunnen de bewoners aangeven hoe ze in de inrichting van 't Ommetje graag zouden zien. Deze buurtaanpak biedt kansen om dit stuk grond opnieuw in te richten.

Het wijkgebouw, de Ploegschaar staat op het punt gesloopt te worden, maar eerst wil de gemeente inventariseren wat de bewoners zelf graag zouden zien terugkomen. "We hopen op een goede respons en daarmee op veel ideeën en bijdrages van de bewoners, dan kunnen wij in kaart brengen wat de wensen zijn. Vervolgens kan er een plan worden gemaakt voor het gebied en pas daarna zal de sloop van het gebouw plaatsvinden", geeft de wethouder aan.

Bewoners kunnen aangeven wat zij graag (terug) willen zien. Meer groen? Een pannakooi? En wat moet de functie van het nieuwe gebouw worden en hoe zou dat er uit moeten zien? Na de zomervakantie wordt de eerste buurtbijeenkomst georganiseerd zodat gemeente en bewoners met elkaar in gesprek kunnen gaan. Ook worden dan de schetsontwerpen op basis van de gehouden enquête getoond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant