Afbeelding
Foto's Wil van Balen en Adrie Holleman

Schade na brand Veerhaven groot

Actueel 2.822 keer gelezen

Hellevoetsluis - In de nacht van 10 op 11 juli verwoestte een brand vier boten in de Veerhaven. Een vijfde boot raakte beschadigd bij de brand.

Het 12 meter lang zeewaardig zeilschip 'Crème Brulee' ging volledig in vlammen op en is gezonken. Daarnaast werd de woonboot van een bootverhuurbedrijf, dat als kantoor werd gebruikt, volledig verwoest door de brand, alsook twee sloepen. De steiger raakte eveneens beschadigd door de brand. 

De eigenaar van het zeilschip Crème Brulee vertelt de dag na de brand: "Ik had pasgeleden mijn zeilboot vanuit Scharendijke naar de Veerhaven overgebracht.  Over de oorzaak van de brand kunnen we op dit moment alleen nog maar speculeren. Ik ben het nog aan het verwerken, maar het is maar een boot. Twaalf jaar geleden verloor ik mijn vrouw bij een verkeersongeluk op de A4. Dit is slechts materiaal." 

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van de brand. Ook zijn vandaag de werkzaamheden aangevangen om de roetdeeltjes op te ruimen die in het water en de omgeving zijn neergekomen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant