Ingrid bedrijfsleidster MCD en verpleegkundige Xandra hopen op heel veel bonnetjes en spontane schenkingen voor het goede doel
Ingrid bedrijfsleidster MCD en verpleegkundige Xandra hopen op heel veel bonnetjes en spontane schenkingen voor het goede doel Foto: Wil van Balen

Statiegeldbonnen actie voor Stichting Ambulance Wens

Actueel 640 keer gelezen

Hellevoetsluis - Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

Verpleegkundige Xandra Lustenhouwer uit Hellevoetsluis is een van die bijzondere vrijwilligers die zich inzet om een wens van een terminale patiënt te kunnen laten uitkomen. "Het is mooi wat wij doen, maar aan de andere kant natuurlijk ook schrijnend dat het nodig is", geeft zij aan. "Het is ontzettend waardevol als je hier een bijdrage aan kunt leveren." De afgelopen jaren zijn er vele wensen in vervulling gegaan denk daarbij aan nog één keer een voetbalwedstrijd bijwonen of nog één laatste keer de zee zien en ruiken. Om dit voor deze patiënten te kunnen verwezenlijken is veel geld nodig en daarvoor is de stichting afhankelijk van gulle giften van particulieren en bedrijven.

Daarom is Xandra een inzamelingsactie gestart voor Stichting Ambulance Wens. Sinds 1 januari staat er een statiegeldbonbus bij de MCD. En het lijkt erop dat hier al een behoorlijk bedrag mee is opgehaald. Daarnaast staat er sinds 1 juli bij Albert Heijn op de Struytse Hoeck een maand lang een statiegeldbonbus waar u uw bonnetjes kunt doneren.

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant