De deelnemers vieren de zonnewende met muziek en dans.
De deelnemers vieren de zonnewende met muziek en dans. Foto: PR

Zomerzonnewende gevierd in stenen cirkel Historyland

Actueel 509 keer gelezen

Hellevoetsluis - Met een zomerzonnewende ceremonie gaf Patty Möhlmann van het Tarot-en Vrouwendanstheater de steencirkel van Historyland zijn langverwachte inwijdingsritueel.

Patty "In alle openheid en vrijheid hebben we met een groep mooie mensen voor de allereerste keer een seizoensviering mogen beleven in de Steencirkel van Historyland! Donderdagavond 20 juni vierden we de langste dag van het jaar 2019. De zon staat op zijn hoogste punt. Iedereen had een muziekinstrument bij zich, zoals drums, djembe's, ratels, triangels, zills en zelfs een didgeridoo. Dansend in de flow en op het ritme hebben we een magische energie op deze prachtige plek verankerd. Vanaf nu mag deze positieve energie gaan groeien. Wij kijken uit naar de volgende seizoensviering de Herfst-Equinox op 22 september met een workshop Spirituele Rituele Vrouwendans . En gaan we hopelijk met nog veel meer mensen vieren dat de dag en nacht op dat moment in het jaar gelijk zijn!"

Historyland draagt zorg voor kennis van historie, cultuur en ecologie. Het zomerzonnewende ritueel vertegenwoordigde alle doelstellingen van Historyland.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant