Dhr. Meijer uit zijn zorgen over de fietsers die gebruik maken van deze route
Dhr. Meijer uit zijn zorgen over de fietsers die gebruik maken van deze route

Zorgen om verkeersveiligheid fietsers bij De Sprong

Actueel 1.347 keer gelezen

'Voetganger gewond bij aanrijding Sprong' , 'Kind aangereden' en 'Weer ongeval bij oversteek'. Dat resultaat levert Google op als je de zoekterm "De Sprong Hellevoetsluis" intikt.

En in het onderzoek Veiligheid en ergernissen in het verkeer dat TIPHellevoetsluis.nl vorig jaar uitvoerde gaven veel respondenten tips aan de gemeente over de veilgheid van de oversteekplaats en verkeerssituatie aan De Sprong.

Ook Bert Meijer maakt zich al jaren zorgen om de verkeersveiligheid rondom de oversteekplaats. "Ik fiets jaarlijks zo'n 5.000 kilometer en ken in onze omgeving weinig plaatsen die voor fietsers zo onveilig zijn als bij De Sprong. En dat terwijl heel veel kinderen gebruik maken van dit knooppunt", stelt Bert. En over de kinderen maakt hij zich nog de meeste zorgen. Om zijn ongerustheid uit te spreken neemt Bert Meijer 21 maart 2019 contact op met de gemeente en daarna raakt hij verstrikt in een aantal contacten en afspraken.

Spiegels
Personen op het gemeentehuis blijken afwezig, bellen niet terug, verzetten afspraken en wijzen op lange termijnplannen als het investeringsprogramma Hollandse Banen, waarin het Trambaanpad ook wordt genoemd. Maar Bert Meijer wil gewoon dat de onveilige situatie nu wordt aangepakt! Hij stelt voor om twee spiegels te plaatsen, waarin fietsers kunnen zien of er kruisend (brom-)fietsverkeer aankomt en/of het aanleggen van drempels waardoor er stapvoets moet worden gereden.
Bert heeft uiteindelijk hierover reeds met een van de gemeente ambtenaren contact gehad en hij heeft een en ander tevens aangekaart in een gesprek met de coördinator team Operationeel beleid. "Toegezegd is, dat er op 4 juli aanstaande weer iemand naar de situatie komt kijken", verzucht Bert, "maar wanneer wordt er nu eindelijk eens iets gedaan?

Lastige plek
In een reactie laat een woordvoerder van gemeente Hellevoetsluis weten: "We kennen uiteraard het kruispunt en de verkeerssituatie daar. We realiseren ons dat de situatie niet optimaal is. Een paar jaar geleden zijn er al verbeteringen aan de oversteek gedaan, om de situatie te verbeteren, maar het blijft een lastige plek voor fietsers en voetgangers. We willen onderzoeken of het mogelijk is om de oversteek af te sluiten en wat daar de consequenties van zijn. Vooruitlopend daarop kijken we nog voor de zomervakantie naar korte-termijn maatregelen, die de veiligheid kunnen verbeteren."

Met het project Hollandse Banen wordt het hele fietspad (Trambaanpad) en alle oversteekplaatsen die daarbij horen bekeken. Ook dat biedt een mogelijkheid om het hele fietspad, inclusief deze oversteek, te verbeteren. Eind dit jaar zal er meer duidelijk zijn over het ontwerp en de planning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant