Afbeelding

Reizen met beperking per bus is niet makkelijk

Actueel 515 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorige week werd bekend gemaakt dat Hellevoetsluis erg weinig bushaltes kent die geschikt zijn voor reizigers met een beperking, bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of slechtzienden.

In het verleden hebben gemeenten de belofte gedaan om aanpassingen te realiseren, maar de bushaltes zijn niet of nauwelijks aangepast.

Als een halte niet is aangepast, kan het onmogelijk zijn om in- of uit te stappen bij een bushalte. Dan moeten mensen met een beperking blijven zitten en bij een andere halte uitstappen en maar zien dat ze thuis komen. Op Voorne-Putten is het niet best gesteld met de bushaltes, zo is te zien op de website https://mrdh.haltescan.nl
Haltescan
Als je op deze website 'Hellevoetsluis' ingeeft dan zie je vaak een 'X' staan, hetgeen betekent dat een halte niet is aangepast. Volgens het reizigersplatform Metrocov blijkt in de gemeente Hellevoetsluis slechts 3 procent van de haltes te zijn aangepast. Alle gemeenten die slecht scoren, hebben onlangs een brief gekregen van Metrocov waarin ze gevraagd worden snel in actie te komen.

Metrocov
Het Metrocov vertegenwoordigt en behartigt de belangen van reizigers. In het Metrocov hebben vertegenwoordigers van consumentenorganisaties zitting die betrokken zijn bij het OV in de Rotterdamse en Haagse regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant