Afbeelding
Foto: PR

Vaccinatiedag meningokokken woensdag 12 juni

Actueel 1.071 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op woensdag 12 juni organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een vaccinatiedag in Sporthal de Eendragt. Het  vaccineren gebeurt van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Voor de MenACWY-vaccinatie ontvangen de jongeren per post een uitnodigingsbrief van het RIVM.

Alle jongeren geboren in 2003 en 2005 ontvangen deze dag de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte (typen A, C, W en Y). Jongeren die eerder een uitnodiging hebben ontvangen maar hun prik nog niet hebben gehaald, kunnen deze alsnog halen. De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging en zelfs overlijden. Veelal komt dit voor bij gezonde jongeren. Het aantal ziektegevallen neemt de afgelopen jaren hard toe, voornamelijk door toedoen van het type W.

Ook al is momenteel de kans om ziek te worden door de meningokokken W nog heel gering, is het vaccineren van deze groep jongeren belangrijk om verdere toename in de nabije toekomst te voorkomen. Jongeren kunnen op de verschillende vaccinatiedagen makkelijk en snel hun vaccinatie halen. Voor deze vaccinaties worden zij persoonlijk uitgenodigd. Er is altijd een priklocatie in de buurt en de vaccinaties zijn gratis.

Vragen over vaccinaties?
Kijk dan op http://eenprikzogepiept.nlvoor meer informatie over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de 12 infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd. Ook vindt u er een overzicht van alle vaccinatiedagen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant