Groen = ongeval met blikschade, Rood = ongeval met gewonde(n)
Groen = ongeval met blikschade, Rood = ongeval met gewonde(n) Foto: Star-verkeersongevallen

Waar vinden de meeste ongevallen in Hellevoetsluis plaats?

Actueel 2.027 keer gelezen

Dankzij een nieuw onderzoek kan worden vastgesteld waar de meeste onveilige situaties zijn. Niet altijd is hardrijden de oorzaak van ongelukken. Soms is de inrichting van de weg een oorzaak of kunnen plekken met veel voetgangers en fietsers voor problemen zorgen.

Op de website https://www.star-verkeersongevallen.nl is tot in detail te vinden op welke wegen in Nederland ongelukken gebeuren. Alle door de politie geregistreerde ongevallen vanaf 1-1-2014 zijn op deze kaart te vinden. Interessant is, dat niet alleen Nederland te bekijken is, maar dat je kunt inzoomen tot op straatniveau per stad, dus ook in Hellevoetsluis. Door middel van kleuren kun je dan vervolgens zien op welke wegen en plaatsen regelmatig ongelukken gebeuren.

De oplettende lezer kan natuurlijk uit zijn hoofd wel enkele plekken in Hellevoetsluis benoemen: de N57, de Rijksstraatweg, Amnesty Internationallaan, het tunneltje bij het winkelcentrum, de Sprong. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat de Esplanade, Dierenriem en Getijstroom genoemd worden op deze kaart? Je kunt ook selecteren op vervoermiddel, klik voor de grap eens 'E-bike' aan en u weet waar u voortaan beter de snelheid wat kunt aanpassen met uw snelle fiets! Ook binnen de gemeente kan deze kaart een goed hulpmiddel zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant