Twee dagen taferelen uit de geschiedenis van Voorne op 8 en  9 juni
Twee dagen taferelen uit de geschiedenis van Voorne op 8 en 9 juni Foto: PR

Living History en Oude Ambachten Voorne in Stelling

Actueel 358 keer gelezen

Voor het eerst zal Voorne in Stelling dit jaar niet alleen op 8 juni, maar ook op zondag 9 juni, worden georganiseerd. Vanaf 12.00 uur is er rondom de kazerne Haerlem in de vesting van Hellevoetsluis het nodige te zien en te doen.

Een drietal Living History groepen zullen taferelen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog uitbeelden. Nederland Neutraal heeft als doelstelling het zo correct mogelijk uitbeelden van het soldaten leven in de jaren 1900-1918. De groep Nederland Paraat presenteert het Nederlandse leger in de periode van strijd in de meidagen van 1940. Beide groepen zijn op het plein voor de kazerne te vinden. American Patrol houdt zich bezig met het reconstrueren van Amerikaanse infanterie eenheden die in de Tweede Wereldoorlog in Europa hebben gevochten.

Op het plein voor de kazerne zijn diverse oude ambachten te zien en met een aantal ambachten kunnen kinderen ook zelf aan de slag. Zo is er een smid, een touwslager, een kaarsenmaker, de tollentrap machine, een kniepertjesmaker op vuur, een leerbewerker en een wolspinster. Hier kunt u terecht voor informatie over de bijzondere verdedigingswerken van Hellevoetsluis. Alle activiteiten duren van 12.00 uur tot 16.00 uur, plein fort Haerlem 1. Op de site www.fronttaal.info is ook nog de nodige informatie te vinden over deze activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant