(Foto: Marina de Bondt)
(Foto: Marina de Bondt) Foto: Marina de Bondt

Gratis toegang tot de vuurtoren op zondag 26 mei

Actueel 345 keer gelezen

Gedurende een aantal maanden is de vuurtoren in de Hellevoetse Vesting te bezoeken, meestal op de laatste zondag van de maand. Zo ook op zondag 26 mei.

Kom tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van een spectaculair uitzicht! U wordt zowel beneden als boven ontvangen door enthousiaste vrijwilligers; zij beantwoorden al uw vragen indien gewenst en voorzien u van interessant foldermateriaal. Het betreden van de vuurtoren is op eigen risico. De trap naar boven is smal en u maakt een flinke klim, maar een prachtig uitzicht over het water en de Vesting is uw beloning! Natuurlijk hopen wij op een stralende dag. Bij erg slecht weer blijft vuurtoren gesloten, voor uw en onze veiligheid. Naast de vuurtoren is voldoende parkeergelegenheid voor als u met de auto komt, maar ook een ritje met de fiets ernaartoe is zeer de moeite waard.

Vorige week stond er nog een uitgebreid artikel in deze krant, misschien heeft u het gelezen. Wist u dat …· De vuurtoren dateert uit 1822? De vuurtoren 13,30 meter hoog is en een doorsnee heeft van 3,30 meter? De vuurtoren in 2005 voor de laatste keer gerestaureerd is en voorzien van een historisch hekwerk? Kom het zelf beleven. De openstelling wordt mogelijk gemaakt door de Vuurtorenvrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant