Afbeelding
Foto: Pixabay

Opkomstpercentage Europese verkiezingen Hellevoetsluis

Actueel 895 keer gelezen

Hellevoetsluis - De opkomst voor de Europese verkiezingen was in Nederland hoger dan vijf jaar geleden. Uit onderzoek van Ipsos in opdracht van de NOS blijkt dat 41,2 procent van de stemgerechtigden naar de stembus ging. In 2014 was dat 37 procent.

Vooralsnog lijkt de PvdA vijf zetels in het Europees Parlement te krijgen; zij kregen bijna twee keer meer stemmen dan bij de laatste Europese verkiezingen in 2014.  Forum voor Democratie deed voor het eerst mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement en behaalde drie zetels. VVD en CDA zullen waarschijnlijk beiden vier zetels gaan bekleden. Er is een kleine winst voor GroenLinks, een fors verlies voor PVV en D'66. 

In de meeste landen wordt pas zondag gestemd en dan zal dan ook pas de definitieve zetelverdeling bekend kunnen worden gemaakt.  Hieronder ziet u een overzicht van de opkomst in Hellevoetsluis. De opkomst bij het stembureau in 't Schrijverke was het hoogst, 52,7% . De laagste opkomst was in het stembureau bij Zuidwester, 21,5%

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant