Afbeelding

Zwaan met gebroken vleugel gered

Actueel 1.549 keer gelezen

Hellevoetsluis - Aan het begin van de middag zag een voorbijganger een gewonde zwaan zwemmen in de sloot bij de Meeuwenlaan/Hoonaartstraat. 

Nadat de dierenambulance ter plaatse was gekomen om de gewonde zwaan te vangen bleek dat niet te lukken. Na een telefoontje naar zwanenexpert Edwin Vosselman van Zwanengroep Zuid-Holland lukte het wel, door een goede samenwerking, om het gewonde dier te vangen.  "Deze zwaan heeft een gebroken vleugel die is gaan infecteren", vertelt Vosselman. "De vleugel was wel hersteld, maar niet goed." Vosselman moest gelijk weer door naar de volgende klus. Met een boot gaan ze de Put van Heenvliet op om daar een gewonde zwaan te redden. De gewonde zwaan is overgebracht naar de Vogelklas in Rotterdam.

Stichting Vogelklas in Rotterdam verzorgt zieke en gewonde vogels, egels en vleermuizen die in de stad of de omgeving van Rotterdam gevonden worden. De Vogelklas heeft een ontheffing van de Flora- en Faunawet en is officieel erkend door Vogelbescherming Nederland. Jaarlijks worden door de Vogelklas meer dan 10.000 dieren opgevangen. Een gedeelte hiervan kan later weer worden losgelaten in de natuur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant