Vestingdagen 2019 meer toegespitst op maritiem | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Vestingdagen 2019 meer toegespitst op maritiem

  •   1132 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Dinsdagmiddag vond de officiële presentatie plaats van de Vestingdagen 2019 door het bestuur van Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis in het bijzijn van burgemeester Junius en wethouder Spoon.

De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang en het zullen ook dit jaar weer mooie dagen worden volgens het bestuur. Het evenement vindt plaats van 16 t/m 18 augustus.

Willian de Koster: "De Vestingdagen worden anders dan voorgaande jaren, maar het spektakel zal zeker niet minder zijn." Stoom blijft centraal staan tijdens de Vestingdagen. Er staan nog een aantal dingen 'in de week'. En er wordt dit jaar nog meer toegespitst op maritiem. "We hebben een aanmelding van 50 à 60 historische schepen die de haven van Hellevoetsluis komen opfleuren. De eerste ronde- en platbodems zullen vanaf donderdag al de haven binnenvaren. Tijdens de Vestingdagen zullen zij op vrijdag wedstrijden houden op het Haringvliet. En er zal op zaterdag het zogeheten 'Admiraal varen' worden gehouden. Tijdens het 'Admiraal varen' zal de vloot admiraal, de burgemeester in dit geval, vanaf het vlaggenschip de vlootschouw afnemen en de schepen zullen in lijn varen voor het publiek. Ook zullen deze schepen meedoen aan de traditionele vlootschouw.

Zeker is dat de Helter Skelter er dit jaar weer is, wat vorig jaar een hit was bij de bezoekers. Ook is de nostalgische kermis weer op het Zuidfront te vinden. Er zal uiteraard weer stoom op het Zuidfront staan, maar of de Engelsen dit jaar aanwezig zullen zijn is op dit moment nog onzeker. Door de Brexit weten zij nog niet zeker of het rendabel zal zijn om naar Hellevoetsluis af te reizen met hun stoommachines. Maar sowieso zijn er stoommachines uit Nederland en België op het evenemententerrein te bewonderen. Ook rondom de Molenstraat wordt weer veel georganiseerd. En de enorme baggerschuit, die vorig jaar ook te bezichtigen was, heeft aangegeven graag weer van de partij te zijn in augustus.

"Dat de combinatie tussen land en water in deze editie groter is dan voorgaande jaren is erg leuk", aldus burgemeester Junius. "Het college is ontzettend trots. De voorgaande editie ging de samenwerking niet altijd even vlekkeloos. Nu hebben we het samen opgepakt en ook hebben we de aanbevelingen van het bestuur van Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis opgevolgd."

Wethouder Aart Jan Spoon: "Het belooft een mooi programma te worden. Naast de ronde en platbodemjachten is er natuurlijk nog veel meer te moois zien en te beleven in onze mooie vesting. Het volledige programma maken we binnenkort bekend."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>