Supersnel internet voor het buitengebied komt er! | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Op korte termijn starten de voorbereidingen voor de aanleg
Op korte termijn starten de voorbereidingen voor de aanleg (Foto: Wil van Balen)

Supersnel internet voor het buitengebied komt er!

  •   270 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Op dinsdag 21 mei is bekendgemaakt dat het buitengebied van Voorne-Putten zal worden aangesloten op het glasvezelnet.

In het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers, Economic Board Voorne-Putten en de wethouders van de vier gemeenten werd het percentage afgesloten abonnementen bekendgemaakt. Maar liefst 54,1% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten.

Spannend
Tijdens het welkomstwoord werd het nog even spannend gehouden. Er werd verteld dat de aanmeldingen in het begin erg snel binnenkwamen bij Glasvezel buitenaf, maar daarna stagneerde de boel. Uiteindelijk kwam het toch goed: ruim 54 procent van de mensen in het buitengebied heeft zich aangemeld.

Geen glans zonder wrijving
Directeur Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, heette alle aanwezigen welkom en vertelde: "Elk buitengebied waar is weer bijzonder, we hebben heel veel standaards, maar ieder gebied heeft weer net iets specifieks".

"Hier zijn we in een historisch gebied en er is hier een prachtige samenwerking. We hebben nu gewoon een mooi project draaien. Geen glans zonder wrijving, maar alles loopt nu prima". Ambassadeur Frits vertelde: "Voor mij persoonlijk is een grote wens in vervulling gegaan. Bij mijn bedrijf was er echt een heel slechte internet-verbinding. De ondernemers-vereniging Voorne-Putten heeft er toen de schouders onder gezet, later gevolgd door de Economic Board. "Voor ons is het feest!" Van de vier wethouders met economie in hun portefeuile die aanwezig waren, nam wethouder Lies van de Pol van de gemeente Westvoorne kort het woord. "We zijn blij dat het gelukt is en dat de mensen in het buitengebied glasvezel krijgen. Het glasvezelnetwerk is belangrijk voor Voorne-Putten omdat het bijdraagt aan het wonen en werken in ons gebied."

Paul Oord voegt hier namens de Economic Board Voorne-Putten het volgende aan toe: "Wij zijn blij dat ons initiatief, supersnel Internet op Voorne-Putten, succesvol is gestart in het buitengebied. Het resultaat brengt de uitrol van glasvezel voor heel Voorne-Putten nog dichterbij". Op korte termijn starten de voorbereidingen voor de aanleg. De verwachting is dat de eerste bewoners begin 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel.

De succesvolle glasvezelcampagne in het buitengebied is de basis voor het opstarten van de campagne voor fase 2. De bewoners die in aanmerking komen voor dit aanbod worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Meer informatie kunt u vinden op glasvezelbuitenaf.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>