José van Haastrecht neemt de Gouden Speld namens winnares Arianne van Schaaijk in ontvangst
José van Haastrecht neemt de Gouden Speld namens winnares Arianne van Schaaijk in ontvangst Foto: Floor Snijders

Eerste Gouden Speld van Verdienste uitgereikt

Actueel 936 keer gelezen

Hellevoetsluis - "Vandaag maakt de Stichting Breinpijn historie in Historyland". Dit was zaterdag 11 mei één van de uitspraken van Taco Meeuwsen, voorzitter van de Stichting Breinpijn. Taco doelde hierbij op de uitreiking van de 1e Gouden Speld van Verdienste en op de aankondiging van een non-stop fietstocht van ruim 645 kilometer door Nederland.

Voor de Gouden Speld van Verdienste waren zes personen genomineerd. Allen hebben opvallend goed werk geleverd ten behoeve van niet aangeboren hersenletsel (NAH). Een deskundig comité van aanbeveling onder leiding van Drs. Jenny Palm - bekend neuropsycholoog – heeft uit de genomineerden de winnaar gekozen. De wethouders Margriet den Brok en Bert van Ravenhorst (Brielle) hoorden samen met vele aanwezigen dat Ariana van Schaaijk die de website https://www.hersenletsel-uitleg.nl heeft opgezet de winnaar is geworden. "Haar doel is steeds geweest om zo veel mogelijk informatie te verzamelen en online te zetten."

Dankwoord
José van Haastrecht, die heeft meegewerkt aan meerdere wetenschappelijke onderzoeken inzake NAH en het woord voerde namens Ariana die niet aanwezig kon zijn. "Ik ben Ariana, help je mee, help je mij, ik zoek vrijwilligers en geld voor onderzoek naar overprikkeling.", zo zij het dankwoord van Ariana.

Vanuit de recente campagne Let's move for a better world hebben Martin en Debby Warren besloten om een donatie van maar liefst 15.000 euro te doen als bijdrage om binnen zorgboerderij Stoethoeve te Soest aandacht te kunnen geven aan fysieke activiteiten. Taco Meeuwsen nam de aangeboden cheque in grote dank aan.

Krachttoer voor hersenletsel
Wim Fortuin, secretaris van de Stichting Breinpijn, kondigde een monster fietstocht aan: op 29 en 30 juni gaan 19 duursporters in e´e´n wielerequipe genaamd 'Mijn Band met het Brein' op het zadel van hun racefiets klimmen. Deze grote landelijke actie heet de 'Krachttoer voor Hersenletsel' er het is de bedoeling dat er 645.900 meters (!) gefietst gaan worden. De meters staan voor 645.900 mensen met NAH. "We fietsen dus 'een meter per mens' en de wielerequipe bestaat uit 19 personen, één voor ieder kind dat jaarlijks wordt geconfronteerd met NAH (19.000 kinderen per jaar)" vertelt Fortuin. De Krachttoer wordt in 24 uur non stop gereden. Elke af te leggen meter kan worden gekocht met een donatie van € 10,- waarmee tegelijk symbolisch een van de 645.900 NAH-patiënten wordt gesponsord.

Als tegenprestatie ontvangt een sponsor onze fraai ontworpen 'Heldenspeld' die als een teken van herkenning voor cliënten met NAH kan worden gedragen. U kunt de speld kopen via de website: https://breinpijn.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant